“Le Run de France”

/, Raceverslag/“Le Run de France”

“Le Run de France”

Afgelopen zaterdag (11 juli) deed ik mee met “Le Run de France”, een virtuele run via Hardloopevent.

Er zijn in de zomer niet veel georganiseerde runs en ik wilde, voordat ik aan mijn voorbereidingen voor de HM van Stockholm ga beginnen, toch een mooiere tijd op de 5 km neerzetten.
Bij de Ladiesrun in Utrecht werd dit verpest door de regen en gladde stenen rondom De Dom. De Dom waar ik normaal zo gek op ben, grrrr. Haha. Een tijd van 26.02 had ik daar neergezet. Zeer tevreden hoor, maar dat kon beter.

En daar ging ik tijdens “Le Run de France” voor. Ik heb een maatje van mij zover gekregen mij gezellig te hazen. Ik ben geen held met prestatiegericht lopen als het zo warm is. We spreken 11 uur af en dan is het al bijna 25 graden.
We hebben in Woerden afgesproken en ik ga er op de fiets heen, zijn de spiertjes ook gelijk goed warm.

Ik heb er zin in, en terwijl het een virtuele run is en alleen wij hier gaan lopen, ben ik toch een soort van zenuwachtig.
TomTom horloge in de aanslag en knallen maar.
Zoals altijd ga ik te snel van start, maar dan heb ik die tijd in ieder geval gehad, denk ik dan maar, wetende dat het mij later altijd duur komt te staan.

Ik irriteer mij aan de warmte. Er is nagenoeg geen schaduw. Moet een aantal keer goed op adem komen. Goed drinken. Mijn haas begint het te merken en begint mij toe te spreken. Laatste stukje knallen. Het kan mij op dat moment allemaal wat 😉 maar toch zet ik door, want ik loop daar met een doel. En als je iets wilt moet je ervoor werken. En dat doe ik.

Blij als ik er weer ben. Al met al weer een leuke ervaring.
Was hartstikke gezellig samen te lopen, ondersteunend door een haas, voor het doel wat ik voor ogen had. Ga met een goed gevoel het weekend in.

11751064_1621772531432397_519067656_n
Helaas niet onder de 25 minuten gekomen, maar heb nu de volste vertrouwen dat dat mij makkelijk (!) gaat lukken wanneer de temperaturen voor mij idealer zijn.
Eindtijd is 25.15. Die heb ik in ieder geval in de pocket!

Leuk detail: Er was dit keer een klassement over de gehele run en ben vierde geworden op de 5km, mannen en vrouwen en alle leeftijden door elkaar.

Dinsdag uit mijn werk komt ik thuis en ligt mijn welverdiende medaille klaar!

11756432_1621772388099078_1378772278_n

Bedankt weer, Hardloopevent.

Nu kan ik de training voor Stockholm gaan inzetten. Keep you posted. Het is inmiddels al 2 maanden geleden sinds ik mijn laatste 15 km heb gelopen.

Lieve groetjes!

 


Ik heb er al een keer eerder over geblogged, maar wil dit te gekke concept nogmaals onder de aandacht brengen.

*Wie en wat is Hardloop Event?

Hardloop Event organiseert virtuele hardloopwedstrijden. Zij bepalen de datum van een run, jij bepaald de locatie en het tijdstip.
Inschrijfkosten zijn € 12,50. Je ontvangt een startnummer thuis via de mail. Je loopt de run waarvoor je je opgeeft op een zelf uitgekozen locatie en tijdstip. Deelt je foto met Hardloop Event (niet verplicht). En een aantal dagen na de loop ontvang je een medaille thuis. En last but not least: je sponsort ook nog eens het goede doel! Met deze loop heb ik ‘Spieren voor spieren’ gesponsord.

Op deze manier heb je de lusten van een hardloopevenement en niet de lasten (lang wachten, snel uitverkocht, er naartoe rijden etc. etc.). Je kunt kiezen uit 5km en 10km (maar langer en of korter mag ook!).By | 2018-04-03T15:18:33+02:00 juli 15th, 2015|Hardlopen, Raceverslag|2 Comments

About the Author:

Debbie, 40 jaar. Onderneemster, office manager (16 u/w) en moeder van Micha, de leukste zoon van 13 jaar. Grote passie voor hardlopen, hiken, wakeboarden en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

2 Reacties

 1. Carin 15 juli 2015 at 14:38 - Reply

  He, leuk verhaal. Ik las het in Runnersworld en ga in september meedoen.
  De HM in Stockholm heb ik trouwens twee keer gedaan. Niet snel maar wel met veel plezier gelopen.
  Iets om je op te verheugen.

 2. Debbie ~ Fit, Fun & Run 15 juli 2015 at 15:31 - Reply

  Hi Carin, bedankt voor je reactie. Leuk om te krijgen!

  Wat leuk dat je de HM van Stockholm al 2x hebt gelopen! Ik ga hem voor het eerst lopen, mijn derde HM ooit en allemaal dit jaar.
  Mijn bedoeling is ook om te gaan genieten en uit te lopen, die tijd kan mij wat! Mijn snelste is 2.12.00, als ik daar onder kom, mooi meegenomen en anders maar niet. Ben dan wel in Stocholm, woehoe!!

  Verder nog leuke runs gepland? Lieve groeten Debbie

Reageer