Ladiesrun(s) 2015 – Rotterdam & Utrecht

/, Raceverslag/Ladiesrun(s) 2015 – Rotterdam & Utrecht

Ladiesrun(s) 2015 – Rotterdam & Utrecht

LADIESRUN ROTTERDAM

Zondag 14 juni heb ik met mijn hardloopvriendinnen (beter bekend als ‘de Angels’ 😉 ) de Ladiesrun van Rotterdam gelopen.
11401365_771750532942169_73110445217790622_nRotterdam kleurt roze. Want uiteraard zijn de (meeste) vrouwen in het roze gekleed, dat is ook de dresscode. Ik ben nog nooit zó zoet gekleed geweest, maar vind mijn pakje stiekemIMG_6397 wel erg leuk!!

De opbrengst gaat dan ook naar het goede doel  ‘Pink ribbon’ en daar dragen wij natuurlijk graag ons steentje aan bij.
Sowieso om te doneren en welke vrouw vind het niet leuk om voor elke gelegenheid een nieuw outfitje te scoren, en zo bestelden wij ‘Angels’ allemaal hetzelfde (door ons zelf bedachte) shirt.

Er hangt een goede sfeer in Rotterdam. Er zijn 3 afstanden te lopen: 5, 7 ½ en 10 km. Wij gaan voor de 10km. Ik had mijzelf voorgenomen het even te bekijken hoe ik mij voelde, ben niet helemaal fit en heb 6 dagen geleden nog een snelle wedstrijd gelopen, mét PR op de 10km. Die ga ik toch niet verbreken vandaag denk ik dan.
Maar als het startschot klinkt, begint het te kriebelen en begin ik toch te knallen!

Ik ren even met een andere Angel mee, maar die moet ik met 2km verder laten lopen, zij loopt zo soepeltjes haha.
Ik geniet van het parcours en van de toeschouwers die er staan. Het is zonnig en ook benauwd en vind het dan ook niet erg als het heel eventjes begint te miezeren. Had van mij wel wat langer gemogen zelfs.

Ik knal lekker door en kom binnen met 54.16. Ontzettend blij met deze tijd!
Aangzien mijn brutotijd bij de Singelloop genoteerd staat op de website (54.20) waar ik van baal..maar goed..let it go…heb ik op papier een PR gelopen vandaag 😉
Zeer tevreden over mijn tijd, over de dag en ZEKER WETEN tot volgend jaar Rotterdam!

IMG_6393

LADIESRUN UTRECHT

IMG_6576‘Ach, vooruit, lopen we die van Utrecht ook maar’ moet ik gedacht hebben toen ik mij inschreef. Mijn derde wedstrijd in 2 weken tijd. Ik ga er met 2 meiden heen die laatst in mijn klasje hebben gelopen. Ben zo trots op ze, op hun eerste run!

21 juni 2015. Wat een contrast met vorige week, het weer is echt ontzettend slecht! Er worden ponchos uitgedeeld en we staat te schuilen onder bomen.

Ik ontdek dat er een verkeerd startvak op mijn startnummer staat en loop naar de informatiestand. Het komt omdat ik mij zo laat heb ingeschreven en ik regel dat ik in het startvak kom net ná de wedstrijdloopsters, ik heb gezegd dat ik hem wel even onder de 25 minuten loop (hihi ik hoop het maar of ik het ook red).
Eenmaal in het startvak lopen de druppels van mijn neus. Een klein startvak, maar met veel ruimte, want we staan er maar met zijn 6en of 7en in. Gezellig! Om de tijd te doden en niet teveel op het weer te letten kletsen we maar raak met elkaar.

IMG_6618
Tot mijn verbazing zie ik in het startvak voor ons de bedrijfsteams staan. Die moeten we na het startschot dus allemaal nog inhalen.
Het startschot klinkt en ik geef gas! Haal de meeste blauwe shirts in (bedrijventeams) en blijf gas geven. Bij de dom op oude klinkertjes is het erg glad en moet ik snelheid terug nemen. Dit verpest mijn uiteindelijke eindtijd.

Er staan weinig tot geen toeschouwers door het slechte weer, dat is wel jammer voor de support.
Ik heb deze loop in  2013 ook gelopen en wist van te voren dat het geen ideaal wedstrijdparcours is. Het is meer voor de fun. Zoveel oude klinkers, stoepen, geparkeerde auto’s en bochten.

Al met al een super tijd, ik kom met 26.02 binnen.
Ik weet zeker, dat als de weersomstandigheden niet zo slecht waren (en ik mijn horloge niet was vergeten hmfrggggr, zodat ik mijn tempo kon bijhouden) dat ik onder de 25 minuten was geëindigd.

Volgende keer beter. Ik heb genoten en dat kun je op de glimlach van mijn finishfoto wel zien.

IMG_6605

By | 2018-04-03T15:19:21+02:00 juni 29th, 2015|Hardlopen, Raceverslag|0 Reacties

About the Author:

Debbie, 40 jaar. Onderneemster, office manager (16 u/w) en moeder van Micha, de leukste zoon van 13 jaar. Grote passie voor hardlopen, hiken, wakeboarden en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

Reageer