TRAVEL: Kort weekendje Antwerpen

//TRAVEL: Kort weekendje Antwerpen

TRAVEL: Kort weekendje Antwerpen

Laatst was ik in Antwerpen om de Marathon te lopen.
Ik ging er een dagje eerder heen om nog wat van de binnenstad te kunnen zien en ’s avonds lekker ergens pasta te eten, het beloofde prachtig weer te worden.

Bij hotel Ramada Plaza, zo’n kwartiertje fietsen van de stad had ik een ‘Marathon – arrangement’ geboekt. Een luxe twee-persoonskamer inclusief bad en ontbijt en een late check-out tot 17.00 uur de volgende dag.
Vriendinnetje Nicole ging mee en zij had zich aardig goed ingelezen hoe wij van het hotel met de fiets in de binnenstad kwamen.

In Antwerpen kun je Velo-stadsfietsen huren. Dat werkt heel makkelijk.
Je registreert en betaald online. Voor een dagpas (24 uur) á €4,- kun je op elk gewenst ‘fietsstation’ een fiets pakken, naar je gewenste bestemming fietsen, daar de fiets weer in een ‘station’ plaatsen en op elk gewenst moment weer wegfietsen daar. Je hebt een gebruikerscode en een zelfbedachte pincode, waarmee je je fiets unlocked op het station. Echt heel handig!

Ik was al twee keer eerder in Antwerpen geweest, maar nog nooit aan deze kant van de stad op één of andere manier.
We zetten onze fiets neer aan de voet van de stad langs de rechter Schelde-oever en wandelden richting kasteel welke direct opviel.
Kasteel Het Steen stamt uit het jaar 1200 en heeft onder andere ook een functie gehad van een gevangenis. Er staat een apart standbeeld voor De Lange Wapper. Misschien ken je het kasteel en het beeld wel uit de Suske en Wiske strips?

We liepen de stad in en bekeken de prachtige Grote Markt (waar mijn finish van de Marathon zal zijn) en de prachtige toren van Onze Lieve Vrouwen Kathedraal.
Prachtige gebouwen en een fijne sfeer ademt Antwerpen uit. Het is mooi weer en daardoor zitten alle terrasjes vol.
We gingen op zoek naar een Italiaan en streken uiteindelijk bij Gra-Resto neer voor een pizza.

     

Na de pizza wandelden we nog even door de stad, op zoek naar een Belgische wafel wat helaas niet lukte, in plaats daarvan maarkten we onszelf blij met een frozen yogurt van Moozie.

We wandelenden nog even terug richting de waterkant, liepen door het kasteel heen en wandelden een stukje over de wandelpromenade. Wat was het daar gezellig! Allemaal jongelui en stelletjes welke aan de rand van de rivier van het lekkere weer en de naderende zonsondergang aan het genieten waren.
Aan de overkant kon ik de expo-tent en start van mijn Marathon zien liggen.

Een leuke manier om de rivier over te steken is de gratis veerboot tussen de rechter en linkeroever. Je hebt dan een mooi uitzicht over Antwerpen.

De volgende dag liep ik de Marathon en heb ik nog 42,195 kilometer lang van Antwerpen kunnen genieten ; )

Hoe Antwerpen aan zijn naam komt?

Er gaat een verhaal dat de naam afstand van ‘handwerpen’. De legende verteld dat de jonge held Brabo de reus Druon Antigoon zijn hand afhakte en in De Schelde gooide. Dit beeld op De Grote Markt beeld dat uit.
Maar de realiteit is minder fantasierijk, de naam Antwerpen komt van ‘aanwerp’een kaap in De Schelde waar de stond op ontstond.

Ik kom gauw nog is terug, want er is nog veel meer te zien en beleven!

 

 

By | 2018-05-17T20:57:13+02:00 mei 17th, 2018|Travel|0 Reacties

About the Author:

Debbie, 39 jaar. Onderneemster, office manager (16 u/w) en moeder van Micha, de leukste zoon van 12 jaar. Grote passie voor hardlopen, wakeboarden, hiken en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

Reageer