Koningsdagrun ~ Hardloopevent

/, Raceverslag/Koningsdagrun ~ Hardloopevent

Koningsdagrun ~ Hardloopevent

Een tijdje terug werd ik benaderd door Mariss Scholten – Van Meel van Hardloop Event. Ontzettend leuk initiatief! Niet alleen dat zij mij benaderde, maar het hele (nieuwe) concept van Hardloop Event!


Wie en wat is Hardloop Event? 

Hardloop Event organiseert virtuele hardloopwedstrijden. Zij bepalen de datum van een run, jij bepaald de locatie en het tijdstip.
Inschrijfkosten zijn € 12,50. Je ontvangt een startnummer thuis via de mail. Je loopt de run waarvoor je je opgeeft op een zelf uitgekozen locatie en tijdstip. Deelt je foto met Hardloop Event (niet verplicht). En een aantal dagen na de loop ontvang je een medaille thuis. En last but not least: je sponsort ook nog eens het goede doel!
Zo heb je de lusten van een hardloopevenement en niet de lasten (lang wachten, snel uitverkocht, er naartoe rijden etc. etc.). Je kunt kiezen uit 5km en 10km (maar langer en of korter mag ook!).


Ik deed mee aan de Koningsrun. Je kon deze run 26 of 27 april lopen. Ik koos ervoor om hem op Koningsdag zelf, 27 april te lopen. Met mijn inschrijving steunde ik (hoe toepasselijk!) het Oranjefonds.

Ruim van te voren ontving ik mijn startnummer per email. Uitprinten en opspelden maar. Super makkelijk!
Oranje pet erbij op en gaan!

IMG_4964

Ik kies er die dag voor om de 5 km te lopen.
Herstellende van een 17,5 km run van de maandag ervoor en een iets té leuk en té gezellig en té laat gemaakt weekend ervoor (lees: 2 dagen feest), een verstandige keuze. Nu ik zoveel sport, drink ik weinig alcohol, maar dat lijk ik op dit soort dagen in te halen. Oeps….

Koningsdag-ochtend, redelijk brak uit bed gekropen, naar de Koningsspelen op het dorp met mijn zoon, snel naar huis om dan om 12.00 uur te starten, want -leuk detail!- een hardloopvriendinnetje van mij loopt op hetzelfde afgesproken moment, in Brazilië. Zij op de loopband in Sao Paulo, ik in Het Vijverbos in Harmelen.

Van de omgeving (wat is het hier toch mooi) de zon (hadden ze trouwens niet gezegd dat het zou gaan regenen de hele dag?), en vooral de frisse lucht word ik weer helemaal happy en helder!

30-IMG_9207

 

Super leuk als ik word verrastIMG_4981 door een hardloopmaat, óp zijn fiets en mét zijn camera, om voor wat mooie plaatjes te zorgen!

 

 

 

 

 

Grappig om deel te nemen aan een virtuele run. Loop ik daar als enige met een startnummer op mijn buik. Het zorgde wel voor nieuwsgierige blikken van voorbijgangers.
Ik heb er van genoten.

Precies 2 dagen later valt er een vrolijk pakketje op de deurmat. M’n medaille! Leuk verpakt, met een kleinigheidje (een leuk oranje kroontje voor op je schoen) en een bedankje. Super leuk gedaan en super snel!

IMG_5050

Moet wel even aan het idee wennen dat ik een medaille krijg voor deze 5 km run in mijn eigen dorp. Ik had mijzelf wel wat meer willen uitdagen.

Ik ga zeker nog een keer meedoen aan een run van Hardloop Event en ga dan mijn PR op de 5km (proberen te) verbeteren! Ik houd jullie op de hoogte! Ik kijk er al naar uit!


Meer informatie en/of ook meedoen aan een run van Harloop Event? Kijk op www.hardloopevent.nl en like de pagina op facebook: www.facebook.com/hardloopevent

Ook leuk om aan deel te nemen met een vriend(in), je hardloopclub mee af te sluiten, je PR te verbreken, op een locatie lopen waar je anders nooit zou gaan lopen. Het kan allemaal!

By | 2018-04-03T15:20:09+02:00 april 29th, 2015|Hardlopen, Raceverslag|6 Comments

About the Author:

Debbie, 40 jaar. Onderneemster, office manager (16 u/w) en moeder van Micha, de leukste zoon van 13 jaar. Grote passie voor hardlopen, hiken, wakeboarden en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

6 Reacties

 1. Johann 29 april 2015 at 21:05 - Reply

  Weer leuk geschreven!! 🙂

 2. Marissa - Hardloop Event 29 april 2015 at 21:13 - Reply

  Top, super leuk geschreven en goed gelopen!
  Hopelijk tot een volgende keer!

  • Debbie ~ Fit, Fun & Run 4 mei 2015 at 22:02 - Reply

   Dank je wel Marissa! Ik ga zeker weer een keer meelopen! Maar hopelijk een keer in het echie bij een evenement elkaar te zien 😉

 3. esther p 30 april 2015 at 08:06 - Reply

  Leuk verhaaltje weer! En knap dat je ondanks het feest gebruis bent gaan lopen! Leukinitiatief en goed dat het geld naar een goed doel gaat! Lijkt mij ook best vaag om alleen met een start nummer op te lopen haha

Reageer