Food Friday: Kip tandori zonder pakjes en zakjes

//Food Friday: Kip tandori zonder pakjes en zakjes

Food Friday: Kip tandori zonder pakjes en zakjes

Al enige tijd stond dit recept op mijn lijstje om te maken. Vroeger at ik wel eens het recept van knorr uit een pak maar zoals jullie weten houd ik niet van uit pakjes en zakjes eten en dus maakte ik mijn eigen variant. En ik kan jullie zeggen; het is erg lekker geworden!

Ingrediënten voor 1 persoon
– 150gr kipdijfilet
– 100gr champignons
– 90gr broccoli
– Rijst voor 1 persoon zoals aangegeven staat op de verpakking
– 2el griekse yoghurt
– 0,5 ui
– 1 teen knoflook
– 1 ananasschijf
– 2tl kerriepoeder
– 0,5tl paprikapoeder
– 0,5tl komijnzaad poeder
– beetje gemalen koriander
– beetje gemberpoeder
– beetje citroensap

Bereidingswijze
1. Bak de kip in 15min. licht bruin in een koekenpan.
2. Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes. Snij de ui in blokjes en pers de knoflook fijn. Fruit de ui en knoflook licht bruin op middelhoog vuur in een hapjespan en voeg dan de champignons toe. Vervolgens ook de kip.
3. Kook de broccoli in 7min. gaar, let op dat het niet te zacht word en kook de rijst zoals aangegeven staat op de verpakking.
4. Voeg ondertussen de yoghurt, de specerijen en de citroensap toe in de hapjespan.
5. Wanneer de broccoli klaar is voeg je dit samen met de ananas toe aan de hapjespan.
6. Giet ondertussen de rijst af en beleg de bodem van het bord ermee. Vervolgens schep je het kip mengsel erop en klaar is je lekkere maaltijd. Eet smakelijk!

Liefs Marlou
https://www.instagram.com/runhealthyfood/

By | 2018-03-02T11:18:24+01:00 maart 2nd, 2018|Food|0 Reacties

About the Author:

Hallo, ik ben Marlou Remeeus 23 jaar en woon in Haarlem, jullie zouden mij kunnen kennen van RunHealthyFood. Afgelopen 15 oktober heb ik mijn eerste marathon gelopen waarnaar er nog zeker meer volgen, 8 april 2018 staat Rotterdam op de planning. Naast hardlopen heb ik nog een grote passie; koken en bakken. Ik hoop jullie te inspireren om gezonde recepten te maken. Hopelijk vinden jullie het lekker!

Reageer