5 km bij Halve van Hoogland

/, Raceverslag/5 km bij Halve van Hoogland

5 km bij Halve van Hoogland

IMG_9115

Gisteren stonden Micha en ik weer samen aan de start van een race. De Halve van Hoogland, welke naast een HM ook een Kids Run, 5km en 10km runs biedt.
Ik had nog nooit van deze run gehoord, maar vrienden van ons wonen in de buurt en deden mee en ik had wel zin in een korte run. Ik kies daarom dan ook voor de 5km. De Dam tot Dam die ook die dag was, ging het dit jaar sowieso niet worden.

De race word (deels) opgedragen aan de CliniClowns en respect hebbende voor dit doel doe ik een donatie.

IMG_9122

KIDS RUN
Leuke aan de Kids Run is, dat de jongens en meiden apart rennen en er leeftijdscategorieën zijn. Dan maken de kids tenminste echt een kans. Jongens van 6 jaar tegen jongens van 12 jaar laten rennen is niet helemaal eerlijk. Micha start goed weg en houd een poos de 3e plek aan, daarna raakt hij moe, dat is te merken aan hoe hij gaat lopen en daarmee verliest hij ook snelheid. Uiteindelijk eindigt hij als 16e van de 62e jongens. Niet verkeerd!

IMG_9119 IMG_9120
5 KM
Vervolgens sta ik een uur later aan de 5 km start.
Het liefst eindig ik onder de 25 minuten maar zonder voorbereiding deze week en de HM van vorige week nog in de benen, niet echt haalbaar, denk ik.
Toch wil ik knallen en ik zie wel wat ik er vanaf breng.
Ik start natuurlijk veel te snel, waarom doen we dat toch altijd? De eerste 2 km vallen mij daarom ook zwaar, vechtende met mijn ademhaling en het is warm, ik baal van mijn lange broek. What was I thinking?
Na het 2,5 km punt merk ik dat ik het in dit (toch vlotte tempo) wel zo vol kan houden, maar zie op mijn horloge dat ik niet onder de 25 minuten ga eindigen. Nou ja, dan maar niet. Mijn benen willen écht niet sneller vandaag.
Ik worstel nog even door tegen dat zeurende stemmetje in mijn hoofd en zware benen.
Uiteindelijk krijg ik de finish in het vizier en probeer nog wat gas te geven.
Ik kijk nog gauw op mijn horloge of het nut heeft en ja, zo gek loop ik helemaal nog niet zie ik, ik had het gevoel dat ik maar wat aan het aanrommelen was. 

IMG_9138

Ik probeer nog even een laatste sprint te trekken, zie de grote klok boven mij wanneer ik de finish passeer op 25.48. Niet gek!

Tevreden ga ik naar huis.

Thuis kijk ik bij de resultaten en zie ik dat ik 22e van de 179 vrouwen ben geworden! Als je je beseft dat van die 21 vrouwen voor mij 9 meisjes zaten van 15 jaar, en dus snel, heb ik het best wel goed gedaan.

IMG_9140 IMG_9125

IMG_9137

 

By | 2018-04-03T15:17:45+02:00 september 21st, 2015|Hardlopen, Raceverslag|0 Reacties

About the Author:

Debbie, 40 jaar. Onderneemster, office manager (16 u/w) en moeder van Micha, de leukste zoon van 13 jaar. Grote passie voor hardlopen, hiken, wakeboarden en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

Reageer