Groene aspergesalade met citroen-balsamico dressing

/, Recepten/Groene aspergesalade met citroen-balsamico dressing

Groene aspergesalade met citroen-balsamico dressing

Vandaag deel ik weer een lekkere groene salade met jullie. Het is immers ‘zomer’ en dan kan ik er geen genoeg van krijgen. Zomer zeg je? Tja. Al laat het mooie weer nog op zich wachten, met dit recept kom je alvast in de zomerse sferen. Licht, aards en vol met vezels. Groene asperges hebben ten opzichte van witte asperges alleen maar voordelen. Zo hoef je deze in principe niet te schillen. En omdat deze langer aan de wortel van de plant blijven, zijn ze ook nog eens gezonder. Ook hebben groene asperges veel meer smaak. De salade wordt lekker knapperig door de radijsjes en kiemen. Gekookte kip, babyspinazie, bonen en een citroen-balsamico dressing maken de salade af!

Ingrediënten (2 personen):
– 1 biologische kipfilet
– portie groene asperges
– bakje kiemen mix
– 6 radijsjes
– 2 flinke handen babyspinazie
– blikje witte bonen

Dressing:
– 1 biologische citroen (uitgeperst)
– 2 eetlepels koudgeperste koolzaadolie
– 1 eetlepel balsamico azijn
– snuf zeezout en zwarte peper

Aan de slag!
Zet een pan met water op het vuur totdat deze aan de kook is en kook in circa 20 minuten de kipfilet gaar. Leg weg en laat afkoelen. Zet opnieuw een pan met een laagje water op het vuur. Was de asperges, snij de onderste stukken eraf en laat deze circa 5-10 minuten koken. Het ligt er natuurlijk aan hoe jij het liefst asperges eet. Knapperig of juist zacht. Spoel daarna af met koud water en leg weg. Was de radijsjes en snij deze in dunne plakjes. Laat de witte bonen goed uitlekken en spoel af met koud water. Wanneer de kip is afgekoeld kun je deze uit elkaar pluizen. Maak de dressing en leg weg. Nu kun je de borden opmaken met de gewassen spinazie en de rest van de ingrediënten. Giet als laatst – vlak voordat je serveert – de dressing erover.

Eet smakelijk!

Stéphanie

Eet jij ook vaker salades in de zomer?

By | 2017-12-20T23:31:53+01:00 juli 15th, 2016|Food, Recepten|0 Reacties

About the Author:

Debbie, 39 jaar. Onderneemster, office manager (16 u/w) en moeder van Micha, de leukste zoon van 12 jaar. Grote passie voor hardlopen, wakeboarden, hiken en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

Reageer