Great Breweries Marathon (25 kilometer)

/, Raceverslag/Great Breweries Marathon (25 kilometer)

Great Breweries Marathon (25 kilometer)

Een van mijn hardloopvriendinnetjes liet een keer na een duurloop een ‘bierrun in België vallen en mijn oren waren direct gespitst.
Samen een weekendje naar België, een run doen en goed bier drinken klonk mij niet vervelend in de oren.
De plannen waren snel concreet gemaakt.

Naast het geweldige parcours door verschillende bierbrouwerijen en mooie velden, krijg je bij deze run een bierpakket bij de finish en een gave medaille in de vorm van een, jawel, bieropener.
Wij gingen voor de 25 kilometer, maar je kunt er ook een hele Marathon hardlopen of één van deze twee afstanden wandelen.

Voor de wandelaars zijn er tussendoor bij de brouwerijen stops gecreëerd waar je wat kunt drinken (bier), maar de hardlopers moesten door.
Het was dus niet wat sommigen dachten, rennen-bier drinken-rennen. Dan had ik niet meegedaan.

 

De start was bij de brouwerij van Duvel, in Puurs. Ik kan niets anders zeggen dan dat het een erg goed georganiseerd event is. Nergens wachtrijen, alles was goed aangegeven, er hing een goede sfeer.

Heel veel spannends weet ik niet echt over de ‘race’ te vertellen, enkel dat het 25 lange warme kilometers waren. Een race wat geen echte race was, want ik ging voor genieten en uitlopen. Eerlijk is eerlijk, ik vond 25 kilometer wel weer een serieus eind 6 weken na de Marathon van Antwerpen.
Grappig detail dat dit mijn tweede Belgische run achter elkaar was. Twee Belgische medailles op een rij. En daar gingen we voor, de medaille en de koude kletsers bij de finish.

Wel weet ik nog dat ik direct na de start voelde dat er een teennagel in mijn teen ernaast prikte. Deed niet erg pijn, maar irritant was het wel en om mij daar nu 2,5 uur aan te gaan lopen ergeren had ik geen zin in, dus even gestopt en proberen mijn nagel recht af te scheuren.
Verder lopende, voelde ik mijn nagel nog lichtjes prikken, maar ik heb het wel vaker met trainingen als ik mijn nagel vergeet te knippen. Ik voelde mijn sok al zwaar worden van het bloed, het kwaad was nu toch al geschiet. Pijn deed het niet, dus doorlopen maar. Na de race bleek het een aardige ravage te zijn, lol.

De route liet ons door mooie velden lopen. Vol in de hitte, nauwelijks tot geen schaduw. Maar de kilometers gingen op zich nog wel redelijk snel voorbij.
Leuke aan de wandelroutes is, dat je bij de brouwerijen mag stoppen en een biertje pakken, wij hardlopers moeten door.
De brouwerij van Palm vond ik het leukste, een leuk terrein waar menen verkleed als narren en muziek ons stonden op te wachten, waarna je vervolgens echt door de brouwerij en fabriek loopt.
Daarna kom je langs de hoppevelden van Palm. Erg leuk om te zien.

Elke 2,5 kilometer stond er een drankpost met water en sportdrank, was wel nodig met die warmte.
Ik hield netjes mijn hartslag in de gaten, want deze run moest ik zien als duurloop.
Mijn benen begonnen het wel redelijk zwaar te krijgen op het einde en ik was blij dat ik er was.
De finish was weer bij de Duvel brouwerij, dat was heel leuk.

Nam de mooie medaille in ontvangst en rustte even uit in de schaduw.
Bleek dat er aan ons startnummer nog 3 couponnetjes zaten voor gratis bier, daar hebben we (na een flink flesje water) heerlijk van genoten. Het werd niet in plastic bekertjes geserveerd, maar echt in de sjieke bierglazen.
We hebben nog zeker 4 uur lang op het ‘festival-terrein’ gezeten in het zonnetje. Genieten van de biertjes. En een patatje en een hamburger.
We spraken gezellig met allemaal mensen en zo ook Italianen en Duitsers. Ik zag Engelsen voorbij komen, er was van alles wat.

Er was nog een soort winkel ingericht met allemaal speciaalbiertjes & waar je ook leuke presentjes en kleding kon kopen. De dag ging echt over van een leuke run in een net zo leuk festival.

Het is meer een verslag van de dag geworden dan een race-verslag, maar kreeg zoveel leuke reacties over het event dat ik het graag met jullie deelde.

 

By | 2018-06-18T20:51:27+02:00 juni 23rd, 2018|Hardlopen, Raceverslag|0 Reacties

About the Author:

Debbie, 40 jaar. Onderneemster, office manager (16 u/w) en moeder van Micha, de leukste zoon van 13 jaar. Grote passie voor hardlopen, hiken, wakeboarden en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

Reageer