Global 5k door het Vondelpark

/, Raceverslag/Global 5k door het Vondelpark

Global 5k door het Vondelpark

Afgelopen weekend was er de mogelijkheid mee te rennen met de Runkeeper Global 5k, een geweldig leuk initiatief waarbij alle lopers worden aangespoort ‘tegelijkertijd’ een 5km te rennen.

Asics organiseerde door heel de wereld loopjes, waar je als groep deel kon nemen. Zo organiseerden wij ASICS Frontrunners vanuit de winkel in Amsterdam een 5km route door het Vondelpark. De route werd uitgezet door een aantal crewies van mij (uit het ASICS Frontrunner team).

Ik besloot eigenlijk redelijk last minute (woensdagavond volgens mij) om aan te sluiten bij de groep in Amsterdam en mee te rennen. Hardloopvriendinnetje Ginny ging gezellig mee.

IMG_5102

We spraken af bij Starbucks De Meern en namen een lekkere bak koffie mee de auto in (want: zaterdag, 8.30 uur, vroeg, pfoe, wakker worden).
We reden samen naar het Amsterdamse Bos, parkeerden daar de auto en vervolgden onze weg met de bus richting halte Leidseplein. Daar waren mijn crewies Celeste, Jermaine, Petra, Natalie en Valentino al druk in de weer.
Ik hielp wat met het beplakken voor heuse Asics ballonnen, babbelden wat met zijn allen en rond 10.00 uur gingen we het park in.
Daar deden we, onder leiding van crewie Natalie, een warming up.

IMG_5122

IMG_3621

Mijn crewies waren pacers en Ginny en ik besloten bij Natalie aan te sluiten. Zij ging voor een pace van 5min/km.
Het zou pittig voor mij worden (want: warm en geen voorbereiding) maar ik besloot te kijken hoelang ik het vol kon houden.
We schoten nog wat leuke fotos bij de start en vol goede moed startten we deze Global Run.

IMG_5120

Ik kon ze nog aardig goed bijhouden, zeker tot kilometer 3. Toen besloot ik wat gas terug te nemen. Ik hield mijn groepje wel in het vizier.
We zorgden in ieder geval voor bekijks in het park. Mijn crewie-pacers met de blauwe balonnen en al die hardlopende groepjes eromheen, druk aan het rennen. Sommigen konden er om lachen, anderen keken ons aan alsof we gek waren. Geweldig.

IMG_3755

De finish was pal voor de ASCIS Store en daar kwam ik overheen op 26 minuten rond.

Valentino stond er met een confetti-kanon iedereen binnen te halen. Hij riep tegen mij dat ik door moest lopen, maar mijn klokje gaf toch echt al aan dat ik er was. Haha, zorgde in iedergeval voor deze leuke foto.

Topochtend zo! Gezellig iedereen weer gezien te hebben. We bleven nog even in de winkel hangen, wat is de nieuwe collectie mooi! Helemaal mijn stijl en mijn favoriete (najaars-) kleuren.

Ginny en ik doken het Leidseplein nog op voor een lekkere lunch en drankje, voordat we weer op huis gingen.

IMG_4625

By | 2018-04-03T14:51:50+02:00 juli 21st, 2017|Hardlopen, Raceverslag|0 Reacties

About the Author:

Debbie, 40 jaar. Onderneemster, office manager (16 u/w) en moeder van Micha, de leukste zoon van 13 jaar. Grote passie voor hardlopen, hiken, wakeboarden en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

Reageer