Friday Fitnessday

//Friday Fitnessday

Friday Fitnessday

HARDLOPERS HEBBEN BAAT BIJ KRACHTTRAINING
Krachttraining zorgt er namelijk voor dat je een meer gebalanceerde hardloper word, een goede techniek bereikt, sneller word en blessures voorkomt.
Er zijn meerdere onderzoeken en studies geweest die dit bevestigen.
Zelf ga ik het ook ondervinden. Met een halve marathon op het programma en een knieblessure die regelmatig de kop op steekt, is het het proberen waard!

Dat is dan ook de grootste reden waarom ik 7 weken geleden begonnen ben met fitness. Ik mag gratis trainen bij de sportschool waar ik hardlooptrainingen geef, dus de keuze voor een sportschool was snel gemaakt. Ideaal.

IMG_2738

Ja,daar sta je dan 😉 Het is even wennen aan het begin, hoe werkten al    die apparaten allemaal ook alweer precies?
Inmiddels zit het al helemaal in mijn routine om de vrijdagmorgen net  even na 9 uur mij bij de sportschool te melden. Super begin van het  weekend!

EARLY BIRD
Vind het heerlijk om zo vroeg in de morgen te sporten. Hardlopen doe ik ook het liefst ’s morgens. Gelukkig heb ik met mijn werk en gezinssamenstelling veel vrijheid om te kunnen sporten.
Voordeel van vroeg fitnessen is dat het nog lekker rustig is, wachten op apparaten is er vaak niet bij, na het sporten lekker naar huis douchen en je hebt nog een hele dag voor je!

Ik vind het ook wel prettig dat er niet zoveel pottekijkers zijn als ik met 30kg op mijn rug mij letterlijk in het zweet sta te squaten.Het krachthok is natuurlijk niet ontzettend groot, maar heeft wel een spiegel die de hele wand bekleed, dus je bent je erg bewust wat en wie er om je heen gebeurd.

Geef mij maar een lege sportschool 😉

IMG_3979

MEER EN MEER
Ik begin na een aantal weken resultaten te merken met hardlopen. Heb al meerdere serieuze lange duurlopen kunnen volbrengen zonder knieklachten. Ik heb goede hoop in de halve marathon en het stimuleert mij naar meer.
Stiekem vind ik het fitnessen steeds leuker worden en de resultaten begin je ook echt te zién.
Inmiddels meld ik mij steeds vaker voor een tweede keer in de week in de sportschool.
De altijd zo vriendelijk aanwezige fitnessinstructeur weet mij te overtuigen dat ik veel meer kilo’s kan hebben en hangt al snel wat gewicht bij mijn barbells.
Voor ik het weet sta ik 30kg te liften (zoals op deze foto van vanmorgen)  😉 Jippi Jeah for Fitness Friday!

IMG_4202

SPIERPIJN
Het nadeel was in het begin wel, als ik op vrijdag serieus getraind had, ik ’s zaterdags en ’s zondags spierpijn had. Mijn hamstrings en billen voornamelijk. Lastig, wanneer je normaliter je duurloop in het weekend hebt. Maar mijn spiertjes zijn het inmiddels al gewend en anders schuif ik de duurloop op naar de maandag. Zo fijn een weekend van 4 dagen altijd!

OEFENINGEN
Ik train graag mijn benen. Hier haal ik veel voordeel uit met hardlopen. Maar ook IMG_4206mijn romp en armen train ik uiteraard mee.

Favoriete oefeningen zijn de squat, deadlift, Bulgarian splitsquats (zie foto) , Leg extentions en nog veel meer.

Begin het zelfs steeds leuker te vinden om buikspieroefeningen te doen en je vind mij ook steeds vaker op de grond, naast mevrouwtje Abb-wheel.

Eindconclussie zover: dat fitnessen bevalt mij wel, ik houd dit na de halve marathon ook zeker bij! Zolang ik de spitsuren in de sportschool vermijd en lekker mijn eigen ding kan doen. Prima!

Ben jij vaak in de sportschool te vinden? Of ben je een echte buitensporter? Leuk als je een reactie achterlaat. Sportieve groetjes! Debbie ~ Fit, Fun & Run

By | 2017-12-20T23:32:11+01:00 maart 27th, 2015|More than running|2 Comments

About the Author:

Debbie, 40 jaar. Onderneemster, office manager (16 u/w) en moeder van Micha, de leukste zoon van 13 jaar. Grote passie voor hardlopen, hiken, wakeboarden en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

2 Reacties

 1. jacqueline van reeuwijk 1 april 2015 at 12:56 - Reply

  Leuke website en zo herkenbaar je verhaal over krachttraing. Ik ben nu vier maanden bezig met krachttraing en merk ook zeker resultaat met het hardlopen! Ik heb dus echt meer kracht! Ik train 3 x per week met mijn personal trainer soms afzien maar hij weet me telkens weer te motiveren. Ik heb 8 februari jl voor het eerst een halve marathon gelopen en dat ging goed. Mijn doel is nu om eind september de halve marathon in haarlem te lopen en te proberen mijn tijd te verbeteren.
  Succes verder en een sportieve groet!
  Jacqueline

  • Debbie ~ Fit, Fun & Run 1 april 2015 at 19:05 - Reply

   Hi Jacqueline, bedankt voor je reactie en je compliment over mijn website!
   Wat fijn dat je eerste HM goed ging en nu zelfs denkt aan je 2e! Petje af hoor.
   Vooral doorgaan met krachttraining als je er zoveel baat bij hebt. Het is idd soms bikkelen, belangrijk dat je gemotiveerd blijft. Daar hebben we elkaar dan weer voor toch? 😉 Ga zo door!
   Lieve groeten, Debbie

Reageer