Food friday: Vegan pindakaas fudge

/, Recepten/Food friday: Vegan pindakaas fudge

Food friday: Vegan pindakaas fudge

Pindakaas liefhebbers opgelet! Ik heb weer echt een heerlijk recept bedacht met maar 3 ingrediënten. Een fudge stond al een tijdje op mijn lijst om te maken. Van de week was daar dan de dag dat ik daar de keuken voor indook.
In eerste instantie wilde ik zelf ingrediënten als pindakaas, kokosolie en zeezout gebruiken maar toen kwam ik op het geniale idee, al zeg ik het zelf, om de zeezout karamel pindakaas van mister kitchen te gebruiken. Ik ben echt groot fan van hun en ik heb dan ook altijd minimaal 5 potten in mijn voorraadkast zodat ik nooit misgrijp, oepsss beetje pindakaas verslaafd i think!

Maar goed, dit recept is super simpel te maken en het staat zo op tafel. Fijn als bezoek opbelt en zegt dat ze er over 1/1,5 uur zijn en je toch iets lekkers bij de koffie wil.

Ingrediënten
– 200gr zeezout karamel pindakaas van mister kitchen.
– 100gr pure chocolade 85% of hoger (deze is vegan)
– half handje pinda’s

Bereidingswijze
1. Bekleed een schaaltje van ongeveer 15x15cm met bakpapier zodat je de fudge er straks makkelijk uit kan halen.
2. Hak de pinda’s grof en roer door de pindakaas.
3. Giet over in het schaaltje en zet voor minimaal 30min. in de vriezer.
4. Smelt 5min. van te voren de chocola au bain marie en giet over de fudge. Zet weer voor 30min. in de vriezer.

Voila klaar is jou pindakaas fudge. Zo gepiept zei ik toch?! 🙂 Bewaar ze wel in de koelkast en houd ze niet langer dan 10min. buiten de koelkast anders smelt de pindakaas.

Liefs Marlou https://www.instagram.com/runhealthyfood/

By | 2018-09-06T12:25:53+02:00 september 7th, 2018|Food, Recepten|0 Reacties

About the Author:

Hallo, ik ben Marlou Remeeus 23 jaar en woon in Haarlem, jullie zouden mij kunnen kennen van RunHealthyFood. Afgelopen 15 oktober heb ik mijn eerste marathon gelopen waarnaar er nog zeker meer volgen, 8 april 2018 staat Rotterdam op de planning. Naast hardlopen heb ik nog een grote passie; koken en bakken. Ik hoop jullie te inspireren om gezonde recepten te maken. Hopelijk vinden jullie het lekker!

Reageer