Food Friday: Vegan citroen kokos balletjes

/, Recepten/Food Friday: Vegan citroen kokos balletjes

Food Friday: Vegan citroen kokos balletjes

Gisteren was het het nationale vegan dag en dat kan ik natuurlijk niet voorbij laten gaan zonder een vegan recept. Dit is typisch zo een recept waar je moeite moet doen om vanaf te blijven. Ze staan binnen een handomdraai op tafel, makkelijk voor bezoek dat zich een half uur van te voren meld of mee als snack onderweg een traktatie of iets dergelijks. En met maar 5 ingrediënten, die je hoogst waarschijnlijk allemaal al in huis hebt ben je echt zo klaar.

Ingrediënten voor 10 balletjes
– 20 kleine medjoul dadels
– 30gr gemalen havermout
– 30gr kokoskorasp + 10gr kokosrasp
– 1el agavesiroop
– rasp en sap van 1 kleine citroen

Bereidingswijze
1. Week de dadels 15min. in lauw water.
2. Stop alle ingrediënten (30gr kokosrasp) in de keukenmachine. LET OP: gebruik echt maar een paar druppels citroen sap anders word het beslag te vochtig en kan je er geen balletjes van maken.
3. Draai er balletjes van met je handen en rol door de overgebleven kokosrasp. Blijft het deeg en beetje plakken? Maak je dan handen dan een beetje vochtig.

Liefs Marlou https://www.instagram.com/runhealthyfood/

By | 2018-11-02T15:00:57+01:00 november 2nd, 2018|Food, Recepten|0 Reacties

About the Author:

Hallo, ik ben Marlou Remeeus 23 jaar en woon in Haarlem, jullie zouden mij kunnen kennen van RunHealthyFood. Afgelopen 15 oktober heb ik mijn eerste marathon gelopen waarnaar er nog zeker meer volgen, 8 april 2018 staat Rotterdam op de planning. Naast hardlopen heb ik nog een grote passie; koken en bakken. Ik hoop jullie te inspireren om gezonde recepten te maken. Hopelijk vinden jullie het lekker!

Reageer