Food Friday: Snack balletjes met dadels, chocola en kokos

//Food Friday: Snack balletjes met dadels, chocola en kokos

Food Friday: Snack balletjes met dadels, chocola en kokos

Ik ben echt een grote fan van dadels. Al helemaal in combinatie met chocolade en kokos. Nu had ik mezelf een challenge voorgenomen om met zo min mogelijk ingrediënten iets lekkers te maken. Ik heb deze ingrediënten altijd in huis en het is ook nog eens simpel om te maken. De meeste tijd is namelijk het hard worden van de chocolade in de vriezer.

Ingrediënten voor 8 balletjes
Balletjes
– 160gr dadels
– 40gr havermout
– 2el agavesiroop

Topping
– 50 gr chocolade
– water (ik gebruikte ongeveer 80ml)
– kokosrasp en/of sesamzaadjes

Benodigdheden
– lange saté prikkers

Bereidingswijze
1. Doe alle ingrediënten voor de balletjes in de keukenmachine en zet aan tot het één grote bol is.
2. Maak balletjes van het deeg en prik ze aan saté prikkers.
3. Smelt ondertussen de chocola au bain marie. Voeg water toe aan de chocola, begin met 50ml en voeg eventueel nog meer toe tot je makkelijk door de chocolade kan roeren en het vloeibaar is.
4. Prik de balletjes ondertussen aan saté prikkers, doop ze vervolgens in de chocolade en bestrooi met de kokosrasp/sesamzaadjes of laat ze ‘kaal’. Zet ze in een beker waar ze over de rand komen en zorg dat ze elkaar niet raken.
5. Zet vervolgens voor 1,5/2 uur in de vriezer tot de chocolade hart is.

Bewaar ze in de koelkast max. 7 dagen maar geloof mij, voor die tijd zijn ze al op hoor! 🙂
DSC_0017.JPG
Lekker voor bij de thee of als snack mee naar je werk.

Liefs Marlou
https://www.instagram.com/runhealthyfood/

By | 2017-12-20T23:31:10+01:00 december 15th, 2017|Food|0 Reacties

About the Author:

Hallo, ik ben Marlou Remeeus 23 jaar en woon in Haarlem, jullie zouden mij kunnen kennen van RunHealthyFood. Afgelopen 15 oktober heb ik mijn eerste marathon gelopen waarnaar er nog zeker meer volgen, 8 april 2018 staat Rotterdam op de planning. Naast hardlopen heb ik nog een grote passie; koken en bakken. Ik hoop jullie te inspireren om gezonde recepten te maken. Hopelijk vinden jullie het lekker!

Reageer