Food Friday: Pulled chicken pizza

/, Recepten/Food Friday: Pulled chicken pizza

Food Friday: Pulled chicken pizza

Soms heb je gewoon zin in een pizza en zo af en toe moet dat ook gewoon kunnen! Ik testte dit keer de AH pizzabodem met toamtensaus, ik wilde het lekker makkelijk houden. En zo mega ongezond is dit recept niet eens want het beleg is hartstikke gezond!

Ingrediënten
– 1 pizzabodem naar keuze, ik gebruikte deze (voor het gemak hihi en hij is mij goed bevallen)
– 175gr kippendijenvlees
– 80gr rode paprika
– 1/4e rode ui
– tomatenpurree
– kip kruiden
– oregano
– eventueel Parmezaanse kaas en rucola

Bereidingswijze
1. Kook de kip zo een 12 tot 15min.
2. Verwarm de oven voor zoals aangegeven staat op de verpakking van de pizzabodem.
3. Snij de ui in halve ringen en de paprika in stukjes. Leg op de pizza
4. Wanneer de kip klaar is, trek je de kip uit elkaar met 2 vorken.
5. Vervolgens voeg je de kruiden toe aan de kip en leg je het op de pizza.
6. Zet in de oven zoals aangegeven staat op de verpakking. Ik doe hem vaak nog 5min langer zodat hij lekker krokant word, kijk uit dat hij niet te krokant en zwart word, dat zou jammer zijn.
7. Wanneer hij uit de oven komt kan je hem eventueel nog met Parmezaanse kaas en/of rucola toppen, als ik eerlijk moet zijn was hij zonder deze ingrediënten echt al verrukkelijk!
Enjoy!!

Liefs Marlou (RunHealthyFood) https://www.instagram.com/runhealthyfood/

By | 2018-05-13T23:02:31+02:00 mei 25th, 2018|Food, Recepten|0 Reacties

About the Author:

Hallo, ik ben Marlou Remeeus 23 jaar en woon in Haarlem, jullie zouden mij kunnen kennen van RunHealthyFood. Afgelopen 15 oktober heb ik mijn eerste marathon gelopen waarnaar er nog zeker meer volgen, 8 april 2018 staat Rotterdam op de planning. Naast hardlopen heb ik nog een grote passie; koken en bakken. Ik hoop jullie te inspireren om gezonde recepten te maken. Hopelijk vinden jullie het lekker!

Reageer