Food Friday: Pompoenbrood

//Food Friday: Pompoenbrood

Food Friday: Pompoenbrood

Laatst kocht ik een pompoen en aangezien ik daar bijna een hele week van kan eten wilden ik er een brood van maken. Eerst heb ik het geprobeerd met cupcakes maar deze waar niet naar wens, ze waren te nat. Ik heb het recept aangepast en wat is hij goed gelukt! Dit recept moeten jullie echt maken.

Ingrediënten
– 400gr pompoen
– 200gr rijstmeel
– 5 eieren
– 4el agavesiroop
– 1tl el speculaas en koekkruiden
– 1tl gemberpoeder
– 1tl bakpoeder
– scheut vanille extract

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cake blik met bakpapier of gebruik een silliconen vorm.
2. Kook de pompoen in 15min. gaar en laat afkoelen.
3. Ondertussen stop je de rest van de ingrediënten in een kom en roer je het goed door.
4. Pureer de pompoen wanneer deze is afgekoeld en voet toe aan de rest van de ingrediënten. Ik gooide de pompoen heel even in de keukenmachine en daarna voegde ik het toe in de beslagkom bij de rest van de ingrediënten.
5. Giet over in het cakeblik en strooi de pompoenpitten erover.
6. Zet voor 45/50min in de oven. Houd hem na 40 min. even in de gaten elke oven is anders. Steek er een satéprikker in om te controleren of hij goed is, komt deze er schoon uit dat is je cake klaar.
7. Zet het deurtje open en laat hem goed afkoelen.
8. Snijd hem daarna in stukken. Ook prima in te vriezen.
pompoenbrood voor.JPG

Lekker als snack en ook nog eens erg gezond. Zo kom je makkelijk aan je 200gr groente per dag.

Kusjes Marlou van RunHealthyFood
https://www.instagram.com/runhealthyfood/

By | 2017-12-20T23:31:11+02:00 november 10th, 2017|Food|0 Reacties

About the Author:

Hallo, ik ben Marlou Remeeus 23 jaar en woon in Haarlem, jullie zouden mij kunnen kennen van RunHealthyFood. Afgelopen 15 oktober heb ik mijn eerste marathon gelopen waarnaar er nog zeker meer volgen, 8 april 2018 staat Rotterdam op de planning. Naast hardlopen heb ik nog een grote passie; koken en bakken. Ik hoop jullie te inspireren om gezonde recepten te maken. Hopelijk vinden jullie het lekker!

Reageer