Food Friday: Pompoen pannenkoekjes

//Food Friday: Pompoen pannenkoekjes

Food Friday: Pompoen pannenkoekjes

Laatst kocht ik een pompoen waar ik echt heel vaak van kon eten. Nou leek het mij lekker om er pannenkoekjes van te maken voor de lunch. Zo kom je makkelijk aan je 200gr groente per dag en het is ook nog eens super lekker! Je hebt er maar liefst 4 ingrediënten voor nodig.

Ingrediënten
– 150gr ongekookte pompoen
– 125ml melk
– 65gr speltmeel
– paprikapoeder

Optioneel
– agavesiroop of een andere siroop
– blauwe bessen

Voor het bakken
– kokosolie

Bereidingswijze
1. Snijd de pompoen in blokjes en weeg af. Laat de schil er maar lekker omheen zitten, scheelt een hoop werk!
2. Kook de pompoen in 10min. gaar en laat daarna goed afkoelen.
3. Pureer in een keukenmachine/blender/mixer en voeg het meel, melk en de paprikapoeder toe.
4. Roer goed totdat het een beslag substantie heeft.
5. Stop een klein stukje kokosolie in je pan en bak ze gaar.
6. Serveer ze op een bord met de agavesiroop en blauwe bessen, een beetje kwark of yoghurt kan je er ook nog bij doen. Laat je de siroop achterwegen? Voeg dan eventueel 1el aan het beslag toe
7. Eetsmakelijk!
IMG_0231.JPG

Kusjes Marlou

By | 2017-12-20T23:31:11+01:00 december 1st, 2017|Food|0 Reacties

About the Author:

Hallo, ik ben Marlou Remeeus 23 jaar en woon in Haarlem, jullie zouden mij kunnen kennen van RunHealthyFood. Afgelopen 15 oktober heb ik mijn eerste marathon gelopen waarnaar er nog zeker meer volgen, 8 april 2018 staat Rotterdam op de planning. Naast hardlopen heb ik nog een grote passie; koken en bakken. Ik hoop jullie te inspireren om gezonde recepten te maken. Hopelijk vinden jullie het lekker!

Reageer