Food Friday: Pompoen hummus

//Food Friday: Pompoen hummus

Food Friday: Pompoen hummus

Hummus vind ik heerlijk om op mijn brood of roggebrood te eten, het liefste met een plak kaas eronder. De pompoen of paprika heeft dan mijn voorkeur. Omdat ik hem een keer zelf wilden maken en ik nog pompoen in mijn keuken had ben ik ermee aan de slag gegaan en ik kan één ding zeggen; hij is écht goed gelukt! Nadat je dit recept hebt gemaakt wil je niet meer anders.

Ingrediënten
– 300gr pompoen
– 200gr kikkererwten (uitgelekt uit blik)
– 1el tahini (notenpasta)
– 3-4el olijfolie + 1el olijfolie voor de pompoen
– 1 teen knoflook
– 1tl komijnzaad
– 0,5el paprikapoeder
– scheut citroensap
– peper/zout
– paar takjes verse peterselie

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden
2. Hol een pompoen uit en snijd hem in stukken. Laat de schil er lekker op zitten, scheelt je een hoop werk en is veel lekkerder. Meng in een schaaltje 1el olijfolie en de paprikapoeder, strooi dit over de pompoen.
3. Leg op een bakplaat en rooster in 30/35min. gaar.
4. Spoel de kikkererwten uit onder de kraan en laat goed uitlekken.
5. Stop alle ingrediënten in de keukenmachine en laat draaien. Vind je hem nog erg dik? Voeg dan nog wat olijfolie toe.
6. Giet over in een schaaltje en garneer met 1tl olijfolie en nog wat peterselie.
7. Serveer hem bij de borrel met stokbrood of doop er komkommer en tomaatjes in.

Bewaar max. 10 dagen in de koelkast.
Pompoen hummus.JPG
Eetsmakelijk!

Kusjes Marlou
https://www.instagram.com/runhealthyfood/

By | 2017-12-20T23:31:12+01:00 oktober 27th, 2017|Food|1 Reactie

About the Author:

Hallo, ik ben Marlou Remeeus 23 jaar en woon in Haarlem, jullie zouden mij kunnen kennen van RunHealthyFood. Afgelopen 15 oktober heb ik mijn eerste marathon gelopen waarnaar er nog zeker meer volgen, 8 april 2018 staat Rotterdam op de planning. Naast hardlopen heb ik nog een grote passie; koken en bakken. Ik hoop jullie te inspireren om gezonde recepten te maken. Hopelijk vinden jullie het lekker!

Eén reactie

  1. Dhini 28 oktober 2017 at 13:51 - Reply

    Het lijkt mij lekker. Misschien ga ik eens proberen te maken

Reageer