Food Friday: Oreo cheesecake met witte chocolade

/, Recepten/Food Friday: Oreo cheesecake met witte chocolade

Food Friday: Oreo cheesecake met witte chocolade

Oelalaaa dit is wel écht mijn favoriete ongezonde taart geworden! Zoals de titel al zegt: witte chocolade en ook nog roomboter is dit recept alles behalve gezond maar hey: 80/20 verhouding hé, 80% gezond 20% ongezond. En met mijn verjaardag in het vooruitzicht (a.s. zondag) vind ik dat het gewoon kan. Ik moet hem tenslotte toch eerst proberen voordat hij keihard mislukt en ik voor paal sta op mijn eigen verjaardag haha. Maar goed. Hou jij van oreo koekjes, witte chocola en cheesecake? Ga snel je boodschappen lijstje maken, naar de supermarkt en duik die keuken in, want dit wil je proeven!!

Ingrediënten
– 2 pakjes oreo koekjes, 308gr in totaal
– 250ml slagroom
– 200gr monchou
– 150gr witte chocolade
– 90gr ongezouten roomboter

Bereidingwijze
1. Smelt de boter in een steelpannetje op laag vuur. Zwenkel de boter af en toe zodat het niet aanbrand.
2. Verkruimel 200gr oreo koekjes in de keukenmachine en doe daarna in een beslagkom. Bekleed ondertussen het bakblik van ongeveer 20/22cm met bakpapier, ook de randen!
3. Wanneer de boter klaar is voeg je dit bij de oreo kruimels toe en roer je het goed door elkaar.
4. Giet over in het cakeblik. Verdeel gelijkmatig en druk goed aan met een lepel. Als het blijft plakken kan je de lepel wat vochtig maken.
5. Zet voor 30min in de koelkast. Maak de keukenmachine en de beslagkom schoon.
6. Ga vervolgens verder met de cheeselaag. Smelt de chocola au bain marie.
7. Breng de Monchou en de slagroom over in de keukenmachine en wacht tot het mengsel stijf genoeg is. Het is klaar als je het op zijn kop kan houden en het er niet uitvalt.
8. Voeg de chocolade en het mengsel in de beslagkom en roer goed door.
9. Giet over de bodem en verdeel weer gelijkmatig met een lepel of spatel.
10. Snij de overgebleven oreo koekjes in blokjes en verkruimel er 2. Verdeel over de taart en zet voor minimaal 4 uur in de koelkast. Het beste is om de taart een dag van te voren te maken zodat hij een nacht in de koelkast kan opstijven.

Aanvalluhhhh! Één tip voor de mensen die best snel misselijk worden van witte chocolade: snij er geen mega grote stukken van.

Liefs Marlou https://www.instagram.com/runhealthyfood/

By | 2018-10-09T19:01:04+02:00 oktober 12th, 2018|Food, Recepten|0 Reacties

About the Author:

Hallo, ik ben Marlou Remeeus 23 jaar en woon in Haarlem, jullie zouden mij kunnen kennen van RunHealthyFood. Afgelopen 15 oktober heb ik mijn eerste marathon gelopen waarnaar er nog zeker meer volgen, 8 april 2018 staat Rotterdam op de planning. Naast hardlopen heb ik nog een grote passie; koken en bakken. Ik hoop jullie te inspireren om gezonde recepten te maken. Hopelijk vinden jullie het lekker!

Reageer