Food Friday: Luchtige kwarkpannenkoeken

/, Recepten/Food Friday: Luchtige kwarkpannenkoeken

Food Friday: Luchtige kwarkpannenkoeken

Deze week in food friday een ontbijtje dat wat mij betreft absoluut op nummer 1 staat: pannenkoeken!!!
Degenen die mij op Instagram volgen zien ze iedere zondagochtend op ‘pancake sunday’ voorbij komen. Ik krijg dan ook regelmatig de vraag hoe ik mijn pannenkoeken maak.
Vandaag vertel ik mijn recept voor luchtige kwarkpannenkoeken. Gezond en héérlijk! Het is een erg makkelijk recept en het kost niet veel tijd. Ideaal dus om deze vrienden het komende weekend als ontbijt te serveren!

20170118-204139

Ingrediënten voor 12 kleine pannenkoekjes:

  • 75 gram speltmeel
  • 1 ei
  • 1 banaan
  • 1 tl kaneel
  • 3 grote scheppen kwark naar keuze (dit geeft een heerlijke smaak aan de pannenkoeken)
  • een grote scheut (soya-/amandel)melk
  • 1 tl kaneel
  • kokosolie om in te bakken
  • optioneel: blauwe bessen en frambozen voor in het beslag
  • optioneel: een schep eiwitpoeder (dit voeg ik vaak toe op de dagen dat ik een hardloopwedstrijd heb)

20170118-20383720170118-203730 (1)


Hoe maak je het?

Prak de banaan goed fijn en doe de geprakte banaan samen met het ei in een kom. Voeg vervolgens de meel, kwark, melk, kaneel en eventueel het fruit en de eiwitpoeder toe en roer het geheel tot een goed glad beslag. Door de kwark worden de pannenkoeken lekker luchtig. Verwarm wat kokosolie in een grote koekenpan en schep met een lepel kleine beetjes van het beslag in de pan, zodat je kleine hoopjes ‘ronde’ pannenkoeken krijgt. Bak de pannenkoeken op laag vuur zodat ze niet aanbranden en keer ze regelmatig om. Herhaal dit tot het beslag op is. Serveer de pannenkoeken met toppings die jij lekker vindt!

Uit het beslag haal ik meestal zo’n 12 kleine pannenkoekjes. Dit is meer dan voldoende voor 2 personen, of om de volgende dag nog even op te warmen en mee naar het werk te nemen. Dit doe ik vaak op maandag! Zo hou ik het ‘weekend’-gevoel toch nog een klein beetje vast.


TIP
: voeg wat fruit aan het beslag toe (zoals bijvoorbeeld blauwe bessen en/of frambozen) voor een heerlijke fruitsmaak aan de pannenkoeken.

EET SMAKELIJK en GENIET! 

Ps: is het al zondag?

IMG_20170118_202809 20170118-194758


Voorbereiding:
5 minuten
Bereidingstijd
: 10 minuten

Ga jij dit recept ook maken? Vind ik erg leuk! Ik ben benieuwd wat jij van de pannenkoekjes vindt! Laat hieronder een reactie achter of deel jouw foto op Instagram en tag mij in jouw bericht @nikontherun en #foodfriday!


Niki

By | 2017-12-20T23:31:35+01:00 januari 20th, 2017|Food, Recepten|0 Reacties

About the Author:

Debbie, 39 jaar. Onderneemster, office manager (16 u/w) en moeder van Micha, de leukste zoon van 12 jaar. Grote passie voor hardlopen, wakeboarden, hiken en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

Reageer