Food Friday: Ijskoffie met amandelmelk en een vleugje caramel.

/, Recepten/Food Friday: Ijskoffie met amandelmelk en een vleugje caramel.

Food Friday: Ijskoffie met amandelmelk en een vleugje caramel.

Voor de koffie liefhebbers heb ik een lekker ijskoffie recept! Ik drink pas sinds 2 jaar koffie en heb sinds vorige week een nespresso apparaat, zo blij als een klein kind dat ik ermee ben! 🙂
Met de zomerse temperaturen van de afgelopen weken en aankomende weken is het lekker om een koude koffie te drinken. En zoals jullie mij onderhand kennen heb ik daar een ‘gezondere’ variant van gemaakt. Koffie is namelijk al niet mega ongezond maar door de amandelmelk die ik gebruik is hij nog gezonder en vooral nog lekkerder!

Ingrediënten voor 1 kop koffie
– 3 ijsklontjes
– 1 nespresso cupje, ik gebruikte de lungo maar je hebt ook speciale ijskoffie cups.
– 150ml amandelmelk van Alpro
– 1tl suiker vrije caramel siroop van Monin (ik kocht de suikervrije variant bij de Sligro, de niet suiker vrije variant is te koop bij de AH) Ze hebben heel veel smaken waaronder ook hazelnoot en vanille.

Benodigdheden
– nespresso apparaat met melkopschuimer met koude functie of pannetje om de melk op te kloppen.

Bereidingswijze
1. Zet je koffie apparaat aan en laat opwarmen.
2. Doe de amandelmelk in de melkopschuimer en zet op de koude stand. Als je geen melk hebt klop je de melk op in een pannetje.
3. Doe ondertussen in een glas de ijsklontjes.
4. Giet de opgeklopte melk over in het glas en zet de koffie.
5. Als laatste doe je de caramel siroop erin en voilá jouw ijskoffie is klaar!
Enjoy it!

Liefs Marlou https://www.instagram.com/runhealthyfood/

By | 2018-07-12T20:16:32+02:00 juli 13th, 2018|Food, Recepten|0 Reacties

About the Author:

Hallo, ik ben Marlou Remeeus 23 jaar en woon in Haarlem, jullie zouden mij kunnen kennen van RunHealthyFood. Afgelopen 15 oktober heb ik mijn eerste marathon gelopen waarnaar er nog zeker meer volgen, 8 april 2018 staat Rotterdam op de planning. Naast hardlopen heb ik nog een grote passie; koken en bakken. Ik hoop jullie te inspireren om gezonde recepten te maken. Hopelijk vinden jullie het lekker!

Reageer