Food Friday: Havermoutje

/, Recepten/Food Friday: Havermoutje

Food Friday: Havermoutje

Ik ontbijt graag met een warme bak havermout. Buiten dat ik het heerlijk vind is het ook een prima start van de dag. Door de koolhydraten ben je lang verzadigd en grijp je niet snel naar een snack. Het fijne van dit ontbijt is dat je er eindeloos mee kan variëren, van specerijen tot topping met fruit of noten. Ook eet ik dit altijd als ik ’s ochtends ga trainen, sporten op een lege maag kan ik namelijk niet. Één van de variaties die ik graag eet is de volgende.

Ingrediënten
– 200ml (amandel)melk
– 50gr havermout
– 1 banaan
– handje blauwe bessen
– handje walnoten
– 1tl cacaonibs
– 1tl kaneel

Bereidingswijze
1. Meng de havermout, het melk en de kaneel in een steelpannetje en zet op middelhoog vuur. Blijf goed roeren.
2. Wanneer het gaat pruttelen zet je het nog 3 minuten op laag vuur, ook nu weer goed blijven roeren anders kan je daarna het pannetje schrubben en daar zit je natuurlijk niet op te wachten. Snij ondertussen de banaan in plakjes.
3. Giet over in een leuk kommetje en garneer met de banaan, blauwe bessen, walnoten en de cacaonibs.
Eetsmakelijk!

Welke variatie eet jij graag?

Liefs Marlou https://www.instagram.com/runhealthyfood/

By | 2018-04-05T20:39:11+02:00 april 6th, 2018|Food, Recepten|0 Reacties

About the Author:

Hallo, ik ben Marlou Remeeus 23 jaar en woon in Haarlem, jullie zouden mij kunnen kennen van RunHealthyFood. Afgelopen 15 oktober heb ik mijn eerste marathon gelopen waarnaar er nog zeker meer volgen, 8 april 2018 staat Rotterdam op de planning. Naast hardlopen heb ik nog een grote passie; koken en bakken. Ik hoop jullie te inspireren om gezonde recepten te maken. Hopelijk vinden jullie het lekker!

Reageer