Food Friday: Havermout met hennepzaad en dadels

/, Recepten/Food Friday: Havermout met hennepzaad en dadels

Food Friday: Havermout met hennepzaad en dadels

Heel veel sporters ontbijten met havermout zodat ze voor de training of over de gehele ochtend genoeg energie hebben. Oké hennepzaad, ja ik weet wat jullie denken maar nee dat is het niet. Het is gewoon te koop bij de Albert Heijn of Aldi.

Ingrediënten
– 200ml plantaardige melk
– 50gr havermout
– 2el pindakaas
– 1el hennepzaad
– 1tl gemberpoeder
– handje dadels of noten (ik gebruik vaak een noten mix van de ah, let op dat je dan wel de ongezouten neemt en met niet te veel rozijnen)

Bereidingswijze
1. Doe de havermout, melk, gemberpoeder en 1el pindakaas in een steelpannetje en breng op middelhoog vuur aan de kook. Tussendoor wel even roeren anders koekt het aan.
2. Wanneer het begint te pruttelen laat je het nog 3min. op zacht vuur staan, nu ook weer goed blijven roeren.
3. Schenk de havermout in een kommetje en garneer met de noten, de overgebleven pindakaas en de hennepzaad. Eetsmakelijk!

By | 2018-10-17T17:09:41+02:00 oktober 19th, 2018|Food, Recepten|0 Reacties

About the Author:

Hallo, ik ben Marlou Remeeus 23 jaar en woon in Haarlem, jullie zouden mij kunnen kennen van RunHealthyFood. Afgelopen 15 oktober heb ik mijn eerste marathon gelopen waarnaar er nog zeker meer volgen, 8 april 2018 staat Rotterdam op de planning. Naast hardlopen heb ik nog een grote passie; koken en bakken. Ik hoop jullie te inspireren om gezonde recepten te maken. Hopelijk vinden jullie het lekker!

Reageer