Food Friday: Gevuld Turks brood met kip.

/, Recepten/Food Friday: Gevuld Turks brood met kip.

Food Friday: Gevuld Turks brood met kip.

Dit was een typisch gevalletje: je staat in de winkel, ziet een product liggen en er schiet een recept te binnen. Zo stond ik vanmiddag in de Lidl en bedacht ik ter plekke dit lekkere broodje kip. Al enige tijd wilden ik een recept maken met Turks brood maar kwam het er niet van. Vandaag was het moment daar en oelala wat is dit lekker geworden! Snel naar de superkant hollen zou ik zeggen.

Ingrediënten voor 2/3 personen
– 1 turks brood 
– 500gr kip shoarma of kip naar keuze
– 2 tomaten
– 3/4e komkommer
– zongedroogde tomaatjes
– rucola
– kruidenkaas met knoflook en kruiden
– pesto

Bereidingswijze
1. Verwarm de kip in een koekenpan zoals aangegeven staat op de verpakking.
2. Snij het brood dwars door midden en smeer de bodem met kruidenkaas en de deksel met pesto.
3. Snij de tomaten en komkommer in plakjes en leg op het brood.
4. Leg de zongedroogde tomaatjes erop.
5. Wanneer de kip klaar is strooi je dit over het brood.
6. Als laatste leg je de rucola erop en klaar is jouw maaltijd. Ik vind het altijd lekker om een theelepel van het sap van de zongedroogde tomaten over een maaltijd te strooien. Dit sausje is altijd lekker van smaak. In dit geval deed ik dat ook.
Eetsmakelijk!

Liefs Marlou https://www.instagram.com/runhealthyfood/

By | 2019-01-17T12:02:15+01:00 januari 18th, 2019|Food, Recepten|0 Reacties

About the Author:

Hallo, ik ben Marlou Remeeus 23 jaar en woon in Haarlem, jullie zouden mij kunnen kennen van RunHealthyFood. Afgelopen 15 oktober heb ik mijn eerste marathon gelopen waarnaar er nog zeker meer volgen, 8 april 2018 staat Rotterdam op de planning. Naast hardlopen heb ik nog een grote passie; koken en bakken. Ik hoop jullie te inspireren om gezonde recepten te maken. Hopelijk vinden jullie het lekker!

Reageer