Food Friday: Fluffy pancakes

/, Recepten/Food Friday: Fluffy pancakes

Food Friday: Fluffy pancakes

Dit recept moeten jullie echt proberen! Al een tijdje was ik opzoek naar hét ingrediënt voor de perfecte fluffy pancakes. Laatst was Chefmetlef te gast bij de Ziggo en gaf dé ultieme tip: kwark. Zo gezegd zo gedaan en inderdaad wat een dikke pannenkoekjes krijg je hier van! Snel aan de slag dus.

Ingrediënten voor 1 pers, 5/7 pannenkoekjes
Beslag
– 160gr kokos kwark van campina
– 100ml havermeel (havermout malen tot meel)
– 150ml melk
Topping
– frambozen
– blauwe bessen
– kokosrasp
Om in te bakken
– kokosolie

Bereidingswijze
1. Maal de havermout tot meel, weeg de kwark af. Stop alle ingrediënt voor het beslag in een kom en mix met een garde. Het beslag word een beetje plakkerig en is erg dik maar dat is normaal.
2. Verwarm een beetje kokosolie op in een koekenpan.
3. Gebruik ongeveer 2/3 grote el beslag per pannenkoekje. Bak elke kant 3/5min. op middelhoog vuur. Als je ze wilt omdraaien moet je de spatel er snel onder schuiven, bij voorkeur een plastic spatel vooral geen houten daar blijft het beslag aan vast kleven.
4. Serveer op het bord en top met de blauwe bessen, frambozen en kokosrasp.

Voor de pannenkoekjes hieronder heb ik perzik/vanille kwark van optimel gebruikt. Dit was ook erg lekker. Eigenlijk kan het met elke smaak kwark.


Liefs Marlou https://www.instagram.com/runhealthyfood/

By | 2018-04-09T16:10:56+02:00 maart 30th, 2018|Food, Recepten|0 Reacties

About the Author:

Hallo, ik ben Marlou Remeeus 23 jaar en woon in Haarlem, jullie zouden mij kunnen kennen van RunHealthyFood. Afgelopen 15 oktober heb ik mijn eerste marathon gelopen waarnaar er nog zeker meer volgen, 8 april 2018 staat Rotterdam op de planning. Naast hardlopen heb ik nog een grote passie; koken en bakken. Ik hoop jullie te inspireren om gezonde recepten te maken. Hopelijk vinden jullie het lekker!

Reageer