Food Friday: Couscous salade

/, Recepten/Food Friday: Couscous salade

Food Friday: Couscous salade

Dit recept maak ik heel vaak, vooral wanneer ik een avonddienst heb vind ik dit heerlijk. Je hebt het zo klaar en je hoeft het niet op te warmen, dus als ik het druk heb kan ik het desnoods tussen het werk door naar binnen lepelen.
Je kan er een ‘to-go’ maaltijd van maken door de gerookte kipfilet achterwegen te laten, dit kan je eventueel vervangen voor rozijnen of dadels.

Ik gebruik vaak kruiden Jonnie Boer, ze zijn lekker en je hebt een mega groot assortiment. Gewoon te koop bij de Albert Heijn!

Ingrediënten voor 1 persoon
– 75gr couscous
– 125gr (1) tomaat of cherry tomaatjes
– 100gr rode (zoete) punt paprika
– 100gr maïs
– 100gr kidneybonen
– 80gr gerookte kipfilet
– 1/4e rode ui
– 0,5tl curry madras kruiden van Jonnie boer (te koop bij de AH, non spon)
– handje rucola salade

Bereidingswijze
1. Verwarm de couscous zoals aangegeven staat op de verpakking. Ik hou altijd verhouding 1:1 aan, 75gr couscous en 75ml water.
2. Snij de paprika, tomaat, ui en kipfilet in stukjes.
3. Laat de maïs en kidneybonen goed uitlekken. Vooral de kidneybonen anders krijg je een sappige massa en dat is niet lekker.
4. Wanneer de couscous klaar is doe je de kruiden erbij.
5. Vervolgens voeg je de groente en het kip toe. Leg op een bedje van sla en klaar is je gezonde maaltijd.

Liefs Marlou https://www.instagram.com/runhealthyfood/

By | 2018-12-20T11:50:47+01:00 december 21st, 2018|Food, Recepten|0 Reacties

About the Author:

Hallo, ik ben Marlou Remeeus 23 jaar en woon in Haarlem, jullie zouden mij kunnen kennen van RunHealthyFood. Afgelopen 15 oktober heb ik mijn eerste marathon gelopen waarnaar er nog zeker meer volgen, 8 april 2018 staat Rotterdam op de planning. Naast hardlopen heb ik nog een grote passie; koken en bakken. Ik hoop jullie te inspireren om gezonde recepten te maken. Hopelijk vinden jullie het lekker!

Reageer