Food Friday: bieten burgers

/, Recepten/Food Friday: bieten burgers

Food Friday: bieten burgers

Bieten zijn erg goed voor duur sporters. Daarom probeer ik er regelmatig leuke recepten mee te maken. Altijd maar gewone bieten vind ik een beetje saai worden. Nou bakten ik een tijdje geleden de bieten burgers uit het Dafne likes boek (ook erg lekker) maar zoals ik de laatste tijd wel vaker heb, wil ik er zelf een twist aan geven en er een eigen recept van maken. Dus hebben we dat maar weer gedaan! Heel makkelijk te maken, voedzaam, gezond en natuurlijk weer erg lekker!

Ingrediënten voor 4 burgers
– 250gr voorgekookte biologische bieten
– 80gr havermout
– 2el gebroken lijnzaad
– 2el gemalen komijnzaad
– 0,5tl gemberpoeder
– 2 teentjes knoflook
– scheut citroensap

Bereidwingswijze
1. Stop de bieten in de keukenmachine en laat 3 seconden draaien zodat het kleine           stukjes zijn.
2. Doe in een kom samen met de rest van de ingrediënten en roer goed door met een lepel.
3. Maak er burgers van. wil je mooie ronden burgers? Pak een dop van bijvoorbeeld een pindakaas pot, leg daar een stuk vershoudfolie op. Vervolgens schep je een aantal lepels in de dop en druk je het goed aan, blijft het plakken aan de lepel? Dan maak je hem een beetje vochtig. Trek het folie uit de dop en voilá je hebt mooie ronde burgers!
4. Leg ze vervolgens voor ongeveer 1-2 uur in de koelkast zodat ze een beetje hard kunnen worden.
5. Bak ze daarna aan elke kant 5 minuten op laag vuur goudbruin.
6. Lekker op een broodje met ligt zuivelspread, gebakken champignons in ketjap en veldsla of als burger bij je avond eten.

Liefs Marlou https://www.instagram.com/runhealthyfood/

By | 2019-01-03T12:48:38+01:00 januari 4th, 2019|Food, Recepten|0 Reacties

About the Author:

Hallo, ik ben Marlou Remeeus 23 jaar en woon in Haarlem, jullie zouden mij kunnen kennen van RunHealthyFood. Afgelopen 15 oktober heb ik mijn eerste marathon gelopen waarnaar er nog zeker meer volgen, 8 april 2018 staat Rotterdam op de planning. Naast hardlopen heb ik nog een grote passie; koken en bakken. Ik hoop jullie te inspireren om gezonde recepten te maken. Hopelijk vinden jullie het lekker!

Reageer