Food Friday: Bananenbrood met appelmoes

/, Recepten/Food Friday: Bananenbrood met appelmoes

Food Friday: Bananenbrood met appelmoes

Bananenbrood! Het ideale tussendoortje als je het mij vraagt! Je hebt bananenbrood in allerlei varianten en smaken. Vandaag deel ik dan ook mijn versie van bananenbrood. Lekker smeuïg en vol smaak door de appelmoes en Griekse yoghurt! Bananenbrood smaakt niet alleen goed, je huis gaat er ook nog eens lekker van ruiken tijdens de bereiding in de oven. Win-win. Vaak maak ik mijn bananenbrood op zondag, zodat ik de rest van de week een lekker en verantwoord tussendoortje heb op het werk. De rest van de plakjes die overblijven vries ik per stuk in, zodat ik altijd nog een voorraadje heb. Nog een voordeel: dit bananenbrood is zo gemaakt! In nog geen 10 minuten tijd staat het al in de oven. Let’s go!

Ingrediënten:

 • 200 gram boekweitmeel
 • 3 geprakte bananen
 • 2 eieren
 • 2 tl wijnsteenbakpoeder
 • 1 tl kaneel
 • 100 gram appelmoes
 • 100 gram Griekse yoghurt
 • 1 schep eiwitpoeder (ik gebruikte whey proteïne vanille)
 • snuf zout
 • 1 vanillestokje
 • voor de topping: wat jij maar lekker vindt! Op de topping van mijn bananenbrood zitten walnoten en de ontbijtmix van Holland & Barret)

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 175 graden. Doe alle droge ingrediënten (inclusief de zaadjes van het vanillestokje) in een kom en roer door elkaar. Pak een andere kom en voeg hier alle natte ingrediënten aan toe. Voeg alle ingrediënten bij elkaar en roer goed door zodat je een mooi beslag krijgt. Pak een cakeblik en bedek met wat bakpapier. Giet het beslag in het blik en versier de topping met noten (of alles wat jij lekker vindt). Bak het bananenbrood gedurende 45 minuten gaar. Je kunt controleren of je bananenbrood al helemaal gaar is door dit met een satéprikker te controleren. Blijft er geen beslag meer aan het stokje plakken? Dan is je bananenbrood klaar! Even afkoelen en smullen maar!

20170629-201158 20170629-200914

 

Ga jij dit bananenbrood ook eens maken?
Dat vind ik erg leuk! Ik ben benieuwd wat jij van deze versie vindt! Laat hieronder een reactie achter of deel jouw foto op Instagram en tag mij in jouw bericht @nikivanrijen en #foodfridayfitfunrun!

Ik wens jullie een mooi weekend!


Niki

By | 2017-12-20T23:31:26+01:00 juni 30th, 2017|Food, Recepten|0 Reacties

About the Author:

Debbie, 40 jaar. Onderneemster, office manager (16 u/w) en moeder van Micha, de leukste zoon van 13 jaar. Grote passie voor hardlopen, hiken, wakeboarden en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

Reageer