De voordelen van het foamrollen

/, Tips/De voordelen van het foamrollen

De voordelen van het foamrollen

MY FOAMROLLER AND ME:
Mijn foamroller en ik. Een haat-liefde verhouding.
Al een poos(je) geleden aangeschaft. In het zicht gezet, zodat ik hem wat vaker zou pakken.
Not! Waarom niet? Omdat het (in het begin) echt zo’n pijn doet!

Maar ik moet zeggen, de afgelopen weken gebruik ik hem regelmatig. Mijn benen geven aan dat ze het nodig hebben en achteraf lekker vinden. En ik moet zeggen: de pijn valt nu eigenlijk ook wel mee.
Ik kan niet meer zonder. Ik ben intensiever aan het trainen en ik loop 2 tot 3x in de week hard en fitness 1x in de week. Daarbij geef ik 1 tot 2x hardlooples en 1x bootcamples in de week.
Ik kan goed naar mijn lichaam luisteren en neem een stapje terug wanneer mijn lichaam het aangeeft. Maar soms kun je je lichaam ook een handje helpen met herstellen.
En daar bied de foamroller dan een uitkomst!


WAT ZO’N FOAMROLLER DOET?
Na het foam rollen ervaar je direct een verbetering van je spierkwaliteit en mobiliteit. Het werkt als een massage, het ontspant de getrainde spieren en verbetert de rekbaarheid van je spieren. En daarnaast zul je na verloop van tijd veel flexibeler worden.

HOE ZIT DAT ALLEMAAL PRECIES MET DIE PIJNTJES:
Ieder mens heeft zogenaamde triggerpoints (pijnlijke spierknopen), de ene persoon heeft er minder last van en de andere wat meer. Advies is om deze pijn niet te negeren, maar aandacht aan te besteden. Het masseren van die triggerpoints met de foamroller kan ook weer variëren in pijn.
Het verschilt sterk per persoon en hoe vaak je het gebruikt hoe intens het foamrollen is. Je kunt zelf bepalen hoeveel druk je uitvoert.
Als je veel pijn ervaart, rol dan rustig heen en weer over de gehele spier, waarbij de triggerpoints iedere keer worden geraakt.

Foamroller

HOE GEBRUIK JE DE FOAMROLLER:
Je gaat als het ware met je benen op de foam roller liggen. En de zere spieren/plekken masseren, door te roller. Er zijn, afhankelijk van de triggerpoint en/of de spieren die je wilt masseren, verschillende oefeningen. De oefeningen moeten voelen als een diepe massage. Je kunt de oefeningen doen met je kleren aan óf op de blote huid.
Begin altijd vanaf het centrum van het lichaam af te rollen. Dus als je je hamstrings wilt masseren, begin dan onder de billen en rol tot knieholte en weer terug tot billen. Op de foto’s masseer ik mijn kuiten.

Probeer per spiergriep 20 keer te rollen.
Een uitzondering is de IT-band/TFL (loopt van buitenkant zijkant knie tot ongeveer je heup) hierbij word aangeraden slechts 5 tot 10x te rollen.
Mensen met een lopersknie hebben voornamelijk last van deze band, dus voor deze mensen extra aandacht!
Voer een constante druk uit per triggerpoint, waarbij je korte bewegingen uitvoert. Probeer de oefening 30 seconden vol te houden.
Loop zo alle triggerpoints/spieren na die je gemasseerd wilt hebben.

 


Ik zelf gebruik een foam roller van de Body & Fitshop. Nu afgeprijsd van €29 voor € 13,90. Doe er je voordeel mee.

FOAMROLLER2

By | 2018-08-21T07:57:39+02:00 november 14th, 2015|Geen categorie, Tips|0 Reacties

About the Author:

Debbie, 38 jaar. Onderneemster, office manager (16 u/w) en moeder van de leukste zoon van 11 jaar. Grote passie voor hardlopen, wakeboarden, hiken en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief lezen.

Reageer