Shout out to all the FITMOM’s en tips voor de NIET-ZO-FITMOM’s

/, More than running, Tips/Shout out to all the FITMOM’s en tips voor de NIET-ZO-FITMOM’s

Shout out to all the FITMOM’s en tips voor de NIET-ZO-FITMOM’s

Respect heb ik voor alle moeders die sporten.
Helemaal voor alleenstaande moeders, moeders met kleine/meerdere kinderen die tóch tijd en wil maken om te sporten.

Ik heb het al zo vaak gezegd dat ‘geen tijd hebben’ grote onzin is. Geen fut, geen geld, geen oppas, zelfs geen zin…oké. Maar geen tijd is gewoon echt onzin!

Ik heb met Micha makkelijk praten, gelukkig! Die heeft de leeftijd (en het karakter) dat ik hem makkelijk mee kan nemen en mee kan laten doen óf hij zit op school.
Maar het gebeurd regelmatig dat hij op vrijdag (mijn vaste fitnessochtend) vrij is van school, maar dat weerhoud mij er niet van om te gaan! No way! Dat ene uurtje in de week? Daar is altijd een oplossing voor!
Mijn lange duurlopen doe ik in het weekend en dan is Paul thuis.

Hoe ik het doe?

Ik overleg of hij zin heeft om mee te gaan. Gelukkig is dit alle keren zo geweest. Hij vind het leuk om mee te gaan.
Ik twijfelde of mijn sportschool het wel oké vond, maar heb laatst overleg gehad en zij vinden het geen probleem als hij meekomt (voelde mij er eerst ongemakkelijk bij, ik bedoel als iedereen zijn kind nou meeneemt…dat word wat).
Mocht ik het toch te druk vinden of zelf nou niet prettig vinden om de hele tijd op te moeten letten, dan neem ik een Donald Duckje voor hem mee, neemt hij plaats op de relaxte bank die er staat en kort ik mijn sessie gewoon wat in.
Mocht hij nou niet mee willen gaan, hebben wij gelukkig hele lieve opa’s/oma’s die willen oppassen. Desnoods sport ik op een ander tijdstip als ik normaal ga.

Hoe doen de andere fitmom’s het?

Ik plaats wel vaker foto’s op Instagram van mij en Micha samen in de fitness, maar vrijdag vroeg ik alle mama’s te reageren hoe zij het deden; sporten met kids. De meeste geweldige reacties kwamen binnen.
SHOUT OUT TO ALL THE FITMOMS!

Doe je voordeel met deze tips en reacties:

fitmoms

Aanvullende tips die ik je graag mee wil geven zijn:
– ga een stukje hardlopen, met je kid(s) naast je op de fiets
– ga een flink stuk fietsen (met je kid(s) mee in het zitje)
– ga hardlopen/flink wandelen achter de buggy
– regel dat je je kindje een uurtje bij een vriendin kan brengen, in ruil bijvoorbeeld dat zij haar kid(s) bij jou kan brengen voor een workout, of bij een buurrouw/oma in ruil voor wat lekkers/een bloemetje
– sport thuis! richt een sportplekje in voor jezelf op zolder. en sport als je kindje slaapt. of laat hem/haar meedoen.
– sport als je partner thuis is. sta desnoods klaar in je hardloopoutfit voor hij thuis komt, als is het maar 1 of 2 x in de week!
– ga met een vriendin (met kids), dat maakt het gezelliger!

Wees creatief! Als je echt geen fút hebt (ik bedoel: mama’s zijn regelmatig óp), het klinkt cliché maar je krijgt er zoveel energie voor terug! Je bouwt er zelfvertrouwen mee op, je raakt fit, krijgt een beter figuur, beter humeur, slaapt beter, geeft het goede voorbeeld aan de kids! Het is een win-win situatie.

GO WORKOUT!! No excuses!

Laat je hieronder even weten of je gaat en/of hoe jij dit regelt?


Debbie

By | 2017-12-20T23:31:57+01:00 maart 29th, 2016|Hardlopen, More than running, Tips|6 Comments

About the Author:

Debbie, 40 jaar. Onderneemster, office manager (16 u/w) en moeder van Micha, de leukste zoon van 13 jaar. Grote passie voor hardlopen, hiken, wakeboarden en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

6 Reacties

 1. ineke 29 maart 2016 at 18:45 - Reply

  ik vind het heerlijk als mijn zoon mee gaat, maar soms heeft hij geen zin en dan is hij ff alleen thuis voor mij dan de sport om nog sneller terug te zijn, met het zelfde aantal km op de teller. hij weet waar ik dan loop en soms komt hij me achter na op de fiets, maar voor mij zijn ht de leukste sport momenten. en als ik ga intervallen is hij mijn personal coach hij regelt de tijden dan ik sprint hij krijgt een fluitje als de tijd voorbij is , dat zijn voor hem leuke dingen. en dan ben je samen heerlijk buiten bezig en geniet ik extra

  • Debbie ~ Fit, Fun & Run 30 maart 2016 at 14:05 - Reply

   super leuke creatieve oplossing(en) ook Ineke! zo houd je hem ook betrokken! en geef je het goede voorbeeld, top!

 2. Sonja Diane 30 maart 2016 at 08:11 - Reply

  Op maandag pas ik op mijn nichtje van 3 en ik neem haar gewoon mee naar de sportschool! Er is daar een kinderopvang en ze vind het er hardstikke leuk. Mooi geregeld dus ☺️

 3. Marjolein Exalto-Boers 30 maart 2016 at 11:22 - Reply

  Kids zijn nog te klein om mee te nemen tijdens het hardlopen en bootcamp. Zodra onze oudste mee kan neem ik haar gezellig mee. Tot die tijd in de avonduren aan de gang of in het weekend. Zit nu het moment af te wachten tot ik weer mag sporten (pas bevallen). Merk wel dat ik zonder dit sporten af en toe niet lekker in mijn vel zit.

  • Debbie ~ Fit, Fun & Run 30 maart 2016 at 14:06 - Reply

   Oh dat kan ik mij heel goed voorstellen, maar jou tijd komt dan wel weer! Goede oplossing door dan ’s avonds te gaan! Ik sport zelf liever overdag, gelukkig kan dat met mijn werk en gezin heel goed!

Reageer