Dutjes zijn gezond!!

/, Tips/Dutjes zijn gezond!!

Dutjes zijn gezond!!

Slapen. Ik houd er zo van.

Al lijkt het er soms op dat ik alle uren van de dag altijd alleen maar aan het racen ben.
Guess again.
Oké, half waar, want áls ik wakker ben, dan race ik. Klopt. Haha. Maar. Ik slaap ook heel veel.
Denk juist omdat ik altijd zo aan het racen ben, maar daar kom ik later op terug.

Het liefst maak ik nachten van 8 á 9 uur en dat lukt mij vaak ook. En anders rond de 7 á 8 uur per nacht. Ik snap mensen echt niet die tegen 24u/1u naar bed gaan, er rond 6u weer naast staan en als je ze dan vraagt wat ze ’s avonds gedaan hebben, het niet eens weten. Zo zonde!
Je zou lekker allang kunnen slapen denk ik dan. En dan heb je insomnia-mensen, die niet eerder kúnnen slapen. Zo erg lijkt me dat!

Zoals ik net al zei, ben ik altijd druk. Druk met dingen doen en druk van mezelf. Dus de uren dat ik wakker ben, ben ik ook heel actief. Letterlijk en figuurlijk.
Ik ben moeder, ik ben partner, ik werk, ik run een eigen onderneming, ik blog, ik loop hard, ik bezoek events, ik loop races, ik zie mijn vriendinnen waar mogelijk en de rest van de tijd besteed ik graag aan SLAPEN.
Is het niet al druk genoeg?

Ik schaam mij er dan ook niet voor om toe te geven dat ik in het weekend vaak lekker vroeg naar bed ga, om er ’s morgens bijtijds uit te gaan om een stuk te gaan hardlopen. Dan spendeer ik graag wat tijd aan mijn gezin & sociale contacten en ’s middags voor het eten doe ik soms nog even een heerlijk dutje. HEER-LIJK!

Maar zo'n dutje is niet alleen heel lekker, het is ook gezond!

1) Het is stress-verlagend.
2) Het brengt je creatieve proces op gang
3) Het verbetert je denkvermogen (en dus je geheugen)
4) Het is goed voor je hart! Mensen die regelmatig overdag een dutje doen hebben een lagere bloeddruk en hartslag. Een gezonder hart betekend minder kans op een hartaanval.
5) Het verbetert je concentratievermogen. Een middagdutje is een vast onderdeel in het programma van de trainers en piloten van de NASA.
6) Het helpt je herstellen van je sportactiviteit(en). Slapen/rusten is essentieel voor ons sporters.
7) Het geeft je POWERRRRR. Het word niet voor niets een powernap genoemd!

Of je nu echt diep slaapt of even 20 minuutjes een powernappie doet, moet je direct een fitter, energieker, creatieve mind opleveren. Dan kun je er weer tegenaan.
De meeste mensen prefereren een dutje van 20 minuten omdat zij na het echt langer slapen juist brak wakker worden.

Vaak zet ik gewoon mijn wekker over een uur en kijk wel hoelang ik nodig heb. Vaak is het gevoel even niets te moeten al zo lekker genoeg om even weg te dutten.
Ik kijk nooit naar de TV (hooguit een serie op Netflix ’s avonds) dus weet anders ook echt geen andere manier van ontspannen, vaak ga ik dan toch weer werken of wat anders doen, dus ik móet mij ook wel echt afzonderen en even gaan liggen.

Ik ben een groot voorstander van het middagdutje! Mijn batterijtje word geregeld opgeladen op deze manier!

Ben jij ook zo’n slaapliefhebber als ik?


Debbie

 

 

 

By | 2017-12-20T23:31:49+01:00 oktober 12th, 2016|Life, Tips|0 Reacties

About the Author:

Debbie, 40 jaar. Onderneemster, office manager (16 u/w) en moeder van Micha, de leukste zoon van 13 jaar. Grote passie voor hardlopen, hiken, wakeboarden en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

Reageer