Door weer en wind, 365 dagen met Asics

//Door weer en wind, 365 dagen met Asics

Door weer en wind, 365 dagen met Asics

Ik vind het heerlijk! Lopen met koud(er) weer. Een beetje (veel) regen ben ik ook niet vies van.
Toch zie je deze maanden minder hardlopers op straat. De ‘mooi-weer-lopers’ die het koude weer mijden en rond de lente weer naar buiten komen.
“Zonde“, zegt voormalig Olympisch 800 meter loper & hardlooptrainer Robert Lathouwers. “Als je in de winter stopt, loop je in het voorjaar achter de feiten aan. Daarbij is buiten hardlopen dé remedie tegen een winterdip.”
Ik sta, samen met Robert Lathouwers, geheel achter ASICS’ motto voor het najaar 2016: ga door waar het seizoen eindigt.Heb je moeite om met dit weer je ronde te blijven doen?Blijf gemotiveerd. Blijf warm. Blijf droog.

1) Gemotiveerd blijven

Motivatie is misschien wel de belangrijkste factor om iets te doen. Als je iets écht graag wilt, dan houdt niets je tegen. Ook het weer niet.

Top 3 hoe je gemotiveerd blijft bij een winterdip
1. je voelt je zó veel beter, sterker en trotser ná die run
2. niets is zwaarder dan na een (winter)stop weer te moeten beginnen
3. en je bent toch niet gemaakt om de hele dag binnen te zitten?!

Oh, je heb nog meer motivatie nodig? Bekijk dit gave filmpje van ASICS’: WANT IT MORE. Als je dan nog binnen blijft?

Asics kwam natuurlijk niet alleen met dit mooie filmpje, maar  ook met een geweldige winterlijn:

365 dagen hardlopen = 360 protection

ASICS’ 360 protection technologie bestaat uit motion therm en motion protect. Met deze collectie ben je beschermd tegen alle elementen. Je blijft warm, droog en gezien.

2) Blijf warm

Hardlopers zijn bikkels. Zeker degene die de winter, no matter what, trotseren. Maar het tijdens je training kou hebben, daar zit niemand op te wachten. “En trainen in de kou vergroot de kans op blessures,” weet Lathouwers.

img_3160

Zo draag ik de Elite Base Layer Top graag. Ook tijdens de trailrun (of eerder mudrun) 2 weken geleden.  Deze top warmt je lijf tot 3 graden op, fijn als het buiten fris is. “Maar alleen de juiste kleding is niet genoeg als het echt koud is. Je spieren zijn stijver en niet goed op temperatuur. Start met een goede warming-up, het liefst buiten zodat je lijf vast aan de buitentemperatuur went. Doe al lopend op een rustig tempo zo’n 10 minuten wat oefeningen. Maar ga zeker niet stil staan in de kou om te rekken en strekken.”

 

3) Blijf droog

Wist je dat er in Nederland in 2015 op 145 dagen neerslag (>= 1mm) is gevallen? Tel daar nog eens 3 sneeuwdagen bij op. Niet gek dus om te investeren in een jack dat je gegarandeerd droog houdt. Zo, dat excuus (“wil wel, maar het regent”) is ook weer om zeep geholpen.

Wanneer ik Bootcamples geef blijf ik graag warm. Dit Motion Protect Accelerate Jacket is daar prima geschikt voor. Het is wind- en waterdicht. Details zoals een waterdichte rits en speciale naden zorgen samen met de ademende en beschermende buitenlaag voor optimale bescherming bij buien.

asics-jack

En dan….de regen trotseren.
Word je nou eigenlijk natter door te rennen?
Dit grappige filmpje legt het je uit…

 

Zorg dus dat je lekker warm, droog en goed zichtbaar blijft tijdens de donkere dagen & je kunt gewoon lekker door blijven trainen!

You got this!

Delen:

By | 2017-12-20T23:31:47+02:00 november 20th, 2016|Tips|0 Reacties

Share This Story, Choose Your Platform!

About the Author:

Debbie, 38 jaar. Onderneemster, office manager (16 u/w) en moeder van de leukste zoon van 11 jaar. Grote passie voor hardlopen, wakeboarden, hiken en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief lezen.

Reageer