City Pier City-loop (CPC)

/, Raceverslag/City Pier City-loop (CPC)

City Pier City-loop (CPC)

Na een super fitte week, liep ik zondag de 10 kilometer tijdens de City Pier City-loop (beter bekend als de CPC-loop).
Mijn eerste keer dat ik deze race liep. Ik wilde zeggen sowieso mijn eerste keer dat ik door Den Haag liep, maar dat is niet waar, ik liep in augustus 5km tijdens het Roxy Fitness Event.

Ik zeg expres ‘een super fitte week’, omdat ik de zondag ervoor natuurlijk de 20 van Alphen had gelopen. Ik was hier zo snel en lekker van hersteld, dat ik besloot om de 10km vol gas die ik daardoor gemist had van het schema, in te halen tijdens de CPC.
Ik kocht een startnummer over van ‘Stijn’ welke ik donderdag netjes in de bus ontving. Ik moest wel van hem proberen een PR voor hem te lopen, onder de 41 minuten. Haha, nooit.

Het beloofde een zonnige, warme dag te worden, dus Paul en Micha gingen gezellig mee, zodat we daarna nog even het strand op konden.
Als we aankomen bij het Malieveld ziet het er erg gezellig en druk uit. Het lijkt wel een festival van een afstand. Ik krijg er helemaal zin in.
Na de race heb ik nog met wat mensen afgesproken, word een gezellig dag!

IMG_8302

Ik startte om 12u.
Ik stond, dankzij Stijn, in het snelste startvak, maar dat zorgde uiteraard voor een (te) snelle start. Maar ik liet deze race gewoon verlopen zoals het ging. Ik gaf mij er aan over. Liep ik lekker, liep ik lekker. Moest ik gas terug, dan nam ik gas terug. No pressure.
De start was erg druk, de eerste straten waren smal. We moesten over de stoep, tussen paaltjes door, mensen met kinderwagens en rolstoelen (toeschouwers? doorgangers? geen idee wat ze er deden en hoe ze er tussen kwamen) ontwijkende, over lintjes heen springende. Rotstuk was dat.

Het was erg warm, het was 16 graden, dus ik liep in korte broek en tanktop.
Wat een contrast met de 20 van Alphen vorige week, in de regen en de wind.
(weer verbaas ik mij erover hoe warm veel mensen nog gekleed zijn, ik haal serieus een dame in met lange broek, lange mouwen en handschoenen!! mensen in katoenen longsleeves of van die dikke joggingbroeken. jasjes! ik word er door de warmte soms onpasselijk van als ik ernaar kijk).
Maar goed, ik was er goed op gekleed, ik genoot van de zon al was het soms wel erg warm zo vol in de zon, ik heb nergens een stukje schaduw gehad.

Al met al liep ik best lekker.  Na 3 kilometer liet ik het gas al wat los, maar hield een lekker tempo er in.
Er was niet echt interactie tussen de lopers zelf. Ieder voor zich.
Ik neem bij de drankpost op 6km even de tijd om wat te drinken en mijn waterflesje aan mijn riem te vullen.
Ik neem mijzelf voor de laatste 2/3 kilometer weer aan te zetten en de rest lekker te blijven genieten.
Ik houd mijn horloge in de gaten dat ik onder mijn omslagpunt (hartslag van 182) blijf.

Ik genoot van de omgeving. Vind het leuk om door straten heen te rennen waar ik wel is met de auto was geweest op weg naar het strand en het Omniversum bijvoorbeeld, zo lopen we ook langs Madurodam. Een parkje door langs mooi water waar Paul en ik altijd heen kijken in verband met de karpervissers die daar zitten (Paul zijn hobby).

Toch ben ik blij dat als ik er bijna ben, ik kan alleen nog maar aan het strand strakjes denken met een lekker koud biertje.

Laatste kilometers en meters zet ik aan. Ik hoor later van een vriendin dat haar man zei dat hij mij erg hard voorbij zag rennen, haha, dus dat was gelukt.

Ik kom over de finish met 57.17 minuten. Ik vind het prima. Ik ging niet voor een PR.

cpc

IMG_8324

Snel medaille ophalen en Paul en Micha zoeken.
Daarna had ik nog even afgesproken met wat hardloopvriendjes en ASICS Frontrunners voor een fotomomentje. Super gezellig iedereen weer te zien.

Na iedereen gedag gezegd te hebben, gingen wij er lekker met zijn 3tjes vandoor. Voor mij zat het erop, de rest moest nog zelfs, die gingen voor de HM.

IMG_8331

Op het strand geniet ik na van de race, het weer en een heerlijke Corona.

Wanneer wij naar huis vertrekken zien we de Halve Marathonners langskomen over de boulevard, wat gaaf! Had ik helemaal niet meer over nagedacht. We blijven nog even een kwartiertje staan kijken. Ik zie wat bekenden lopen, Theo Stevens, Marco Vink van wie ik een high five krijg en nog wat mensen roepen en lachen naar mij die mij herkennen. Helaas zie ik niemand van mijn hardloopvriendjes & Frontrunners voorbij komen.

IMG_8342

Het was echt een feestje in Den Haag! Het terrein, de mensen, het weer, de race, de afsluiter op het strand. Top dag waar ik met veel plezier op terug kijk.

Heb nu nog meer zin in Rotterdam gekregen!


Debbie

By | 2018-04-03T14:57:13+02:00 maart 14th, 2017|Hardlopen, Raceverslag|2 Comments

About the Author:

Debbie, 40 jaar. Onderneemster, office manager (16 u/w) en moeder van Micha, de leukste zoon van 13 jaar. Grote passie voor hardlopen, hiken, wakeboarden en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

2 Reacties

  1. Jeroen Mulder 15 maart 2017 at 08:52 - Reply

    Leuk verslag Debbie! Ik verbaasde me ook over de mensen die erbij liepen alsof ze op Noordpoolexpeditie gingen 😉
    Ook het smalle stuk in het begin was even rot, maar daarna was het prima te lopen (halve marathon).

    Voor mij volgend jaar zeker weer een run waar ik aan mee ga doen 🙂

Reageer