Climb that mountain, not so the world can see you, but you can see the world – 2017#36

/, Trainingsverslag/Climb that mountain, not so the world can see you, but you can see the world – 2017#36

Climb that mountain, not so the world can see you, but you can see the world – 2017#36

Ik kwam deze quote tegen (titel) en deze past zó goed bij mij! Wauw!

Natuurlijk omdat ik zaterdag één van de mooiste races van de wereld liep, op de Jungfrau (berg) in Zwitserland en je vanaf daar letterlijk over de wereld kijkt. Je een prachtig uitzicht hebt.
Maar het beschrijft ook precies hoe ik op het moment tegen mijn trainingen aan kijk.
Ik loop omdat ik wil genieten, wat van de wereld wil zien. Niet om te moeten presteren, iets te moeten bewijzen. En ik kan je zeggen, dat voelt heerlijk!
Laat mij maar lekker in het buitenland lopen, door een stad, of op een berg, weer een stukje van de wereld ontdekkende waar ik nog niet ben geweest. Tijd? Hoe lang ik daar dan over doe? Maakt mij op dit moment werkelijk waar niet uit.

Ik had het er met mijn reisgenootje over (25 jaar, super snel, vol prestatiedrang, maar een blessure aan d’r knie): ik ben mijn hardloop’carriére’ begonnen met een blessure, 1,5 jaar lang heb ik geworsteld met een lopersknie. Ik weet zeker dat dat mijn blik op het hardlopen heeft bepaald, dat ik überhaupt blij mag zijn dat ik kán lopen.
Ik kies voor genieten, boven presteren. Jezelf uitdagen oké.
Geen idee hoe ik er volgend (half) jaar tegenaan kijk, maar dit is mijn visie op dit moment.
Echt waar, ik knijp in mijn handjes dat ik op zoveel mooie plekken (gezond!) mag lopen.

Deze week liep ik 24 kilometer.


Zoals ik vorige week al schreef gaf mijn lichaam aan dat ik rust nodig had. De Strongmanrun op zondag deed daar nog even een schepje bovenop.

blauw

Ik besloot mijn trainingen weer om te draaien en liep dinsdag in plaats van 10 kilometer 5 kilometer ‘vogeltjes kijken’. Voelde tijdens het lopen ook echt niet alsof ik mijn lichaam er een plezier mee deed dus ik hield het bij 3,5 kilometer voor gezien.

Woensdag had ik wel weer zien om een lekker duurloopje te doen. Ik besloot om te kijken hoe het ging en besloot ongeveer 8 kilometer te gaan, maar ik liep zo lekker dat ik er toch 10 kilometer van maakte.

Vrijdag sla ik mijn intensieve training over. Zaterdag staat mij al genoeg intensiviteit te wachten en ik vlieg die dag om 7u al naar Zwitserland.

IMG_9407

Zaterdag loop ik namelijk een estafette run van 10,5 kilometer op de Jungfrau (berg) in Zwitserland. Hier komt morgen een uitgebreid verslag (en vlog) over online.
Wat was dit gaaf om te doen! De eerste 5 kilometer waren vlak en daarna was het klimmen. In een relatief kort stuk (ongeveer 2 kilometer) moest ik een hoogteverschil van 450 meter pakken. Al met al gaat het oké, het is meer wandelen en klimmen dan rennen. We doen serieus 5 minuten over 250 meter. Maar wanneer het pad het weer toelaat, ren ik weer verder.
Ik geniet van het uitzicht en het geluk dat ik hier, op dit moment, op een berg in Zwitserland ren. Geweldig! Ik houd er zo van!
Ik doe er net 1,5 uur over. Ik vind het nog netjes.

Na deze race ben ik nog een paar dagen in Zwitserland en zal ik maandag ook door Zürich rennen.

 

By | 2018-04-03T14:49:54+02:00 september 13th, 2017|Hardlopen, Trainingsverslag|0 Reacties

About the Author:

Debbie, 38 jaar. Onderneemster, office manager (16 u/w) en moeder van de leukste zoon van 11 jaar. Grote passie voor hardlopen, wakeboarden, hiken en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief lezen.

Reageer