Citytrips & Cityruns

/, Hardlopen/Citytrips & Cityruns

Citytrips & Cityruns

GEZOND EN GEZEGEND

Ik ben dankbaar dat ik gezond ben en kan hardlopen wanneer en wáár ik dat wil.
Ik ben in mijn leven al op vele mooie plaatsen geweest en ik realiseer mij al te goed dat niet alle mensen het geluk hebben om veel van de wereld te zien.

STEDENTRIPS

Ik ben gek op stedentrips en heb er al velen mogen bezoeken (Barcelona, Praag, Londen, Antwerpen, Kopenhagen, New York, Brussel, Zagreb, Hamburg, Gent, Venetië en vergeet er vast nog wat).

Ik heb er de laatste 3 jaar in een sneltreinvaart nog wat kunnen toevoegen (Rome, Berlijn, Parijs, Lissabon en Düsseldorf), ik maak er een soort sport van om mijn lijstje uit te breiden.

MIJN EERSTE BUITENLANDSE GEORGANISEERDE RUN

Stockholm staat zo ook al een poos op mijn ‘te bezichtigen lijst’. En in september dit jaar ga ik daar een groot avontuur aan. Ik ga er niet alleen heen voor een stedentrip, ik ga er ook de halve marathon lopen! Mijn eerste buitenlandse georganiseerde run.

stock1

Ik kijk er nu al naar uit! Zoveel moois te zien en te beleven. Wat een gave manier om deze stad
te bezoeken.

Het parcours loopt door verschillende wijken van Stockholm (waaronder: Norrmalm, Vasastan, Kungsholmen, the Old Town and Södermalm) en alle bezienswaardigheden die de stad te bieden heeft: Karlberg’s Castle, the City Hall, the Royal Palace, the Swedish Parliament and the Royal Opera House.

Zal wel apart zijn tussen allemaal Zweden te lopen die we totáál niet verstaan.
Onze shirts liggen in ieder geval al klaar. Ze zullen weten dat Nederland geweest is, haha.
Als je tussen de inschrijvingen kijkt, lopen er (tot nu toe) zo’n 100 Nederlanders mee.
We zullen (hopelijk) wel wat aanspraak door onze shirts hebben.

11349976_1614485368827780_2049799551_n
Uiteraard houd ik jullie op de hoogte van mijn trainingen naar mijn derde halve marathon dit jaar en mijn belevenissen in Stockholm!

Neem is een kijkje op de website:
http://www.stockholmhalvmarathon.se/Start/index.cfm?Lan_ID=3

Tot die tijd hieronder wat kleine verslagen van mijn buitenlandse runs so far ♥

IBIZA, 2013

IMG_3060

’s ochtends vroeg, als mijn mannen nog sliepen, sloop ik deze vakantie van 11 dagen een aantal keer de hotelkamer uit voor een prachtig stukje hardlopen. Temperatuur nog aardig te doen. De zee nog rustig. Het strand nog rustig. Geen toeristen. Hier een daar een lokale hardloper die je groet. Via het hotel, langs het strand, de rotsen in en op. Prima kuit-training haha. Pittige stukken ertussen. Prachtig uitzicht over de baaien van Ibiza, Portinatx. Met een bezwete rug terugkomen, doucheje pakken, mijn mannetjes wakker makende en vol energie van de nieuwe dag genieten. Wat een genot!

PARIJS, 2013

Niet midden door de stad, wel in Parijs waar wij met het hotel zaten, vlakbij Disneyland. ’s middags (na het geslenter in de stad) mijn hardloopschoenen nog even aangetrokken en een kleine 5km hardgelopen. Lange velden, lange weilanden van hetzelfde. Prachtig wel! Frankrijk, check! √

LISSABON, 2014
IMG_7706

Wat een leuke stad is Lissabon. Het ligt direct aan zee. In de verte zie je een replica van het Jezusbeeld uit Rio. Prachtig uitzicht. Genoten van een 5km ochtendrun. Wel veel zwervers en mannen die je onderweg aanspreken dus het was meer een heen en weer ritje langs de boulevard met veel toeristen.

DÜSSELDORF, 2014

Alsof ik nog niet genoeg gelopen (en dan vooral geslenterd) had door de winkelstraten en kerstmarkten van Düsseldorf, de Linschotenloop kwart marathon met windkracht 5 van 2 dagen ervoor nog voelende in mijn benen, tóch een run door deze geweldige stad, langs de Düssel en Rijn. Door de straten met British pubs en dure winkelstraten terug naar het hotel. En nu verdienen mijn beentjes echt even rust!


OP NAAR  VOLGENDE AVONTUREN! ♥

 

Welke bijzondere plekken heb jij al gelopen? Of waar wil je nog heen?
Leuk als je een reactie achterlaat! Lieve groetjes, Debbie

 

By | 2017-12-20T23:32:10+01:00 juni 22nd, 2015|Fit Fun & Run, Hardlopen|4 Comments

About the Author:

Debbie, 39 jaar. Onderneemster, office manager (16 u/w) en moeder van Micha, de leukste zoon van 12 jaar. Grote passie voor hardlopen, wakeboarden, hiken en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

4 Reacties

  1. elwart 23 juni 2015 at 20:46 - Reply

    Helsinki. Echt een aanrader. Mooie stad. Super vriendelijke mensen. We gingen aar met 4 personen hardlopen. Niks vooraf een route uitstippelen gewoon schoenen aan en gaan. Het idee was een kleine 10 km. Want we hadden die avond een feestje. Die 10 werden er bijna 20 omdat we een keer link waren gegaan waar we beter rechts hadden kunnen gaan. Een klein stukje om. Maar wel super gelopen met veel hoogte verschillen.
    Dus als je nog een keer een mooie stad wil zien en heerlijk wil lopen.

  2. Marjolein 23 juni 2015 at 21:30 - Reply

    Mijn dinnetje is gewoon een ‘wereld’wijf

Reageer