Buitensporten. De voordelen besproken.

/, More than running/Buitensporten. De voordelen besproken.

Buitensporten. De voordelen besproken.

Als ik moet kiezen tussen binnensporten of buitensporten dan ga ik zeker voor buitensporten!
En dat doe ik natuurlijk allang: ik doe fanatiek aan hardlopen, bootcamp (en geef hier beide trainingen in) en zomers wakeboard ik.

Nu ik aan het trainen ben voor een halve marathon is krachttraining erbij doen verstandig. Krachttraining zorgt ervoor dat je een goede techniek bereikt, blessures voorkomt en een meer gebalanceerde hardloper word. Naast de bootcamptrainingen die ik geef en vaak zelf ook mee doe, moet ik er ook aan gaan geloven. Van de week start ik weer in de fitness. Maar niet langer dan noodzakelijk. Ik word al benauwd als ik er aan denk!!

Waarom buitensporten zo heerlijk is!?
Buitensporten is hartstikke gezond, omdat je constant in de frisse lucht aan het bewegen bent. Je krijgt hierdoor meer zuurstof en je bouwt meer weerstand op. Je word voldoende blootgesteld aan daglicht wat je nodig hebt per dag.
Je kunt zelf de locatie bepalen, je hebt altijd wisselende uitzichten en dan nog de verschillende seizoenen die voor prachtige plaatjes en indrukken zorgen! Elk seizoen heeft weer zijn charmes.
Te warm is niet lekker en te koud ook niet, maar het komt zó weinig voor dat de weersomstandigheden zo extreem zijn dat er niet buiten gesport kan worden.
En zeg nou zelf, hoe goed voel je je als je regen en wind heb getrotseerd en toch je buitenactiviteit volbracht hebt! Lekker doucheje pakken, kopje thee erbij, beentjes omhoog en genieten maar!

Buitensporten geeft veel energie en dat gevoel houd ook lang aan. Door de indrukken die je op doet buiten gaat de tijd veel sneller en het is bewezen dat je buiten harder traint, de groene omgeving vormt namelijk natuurlijke afleiding, waardoor je je niet beseft dat je zo hard sport.
Door al het bovenstaande blijf je gemotiveerder bezig te blijven.

Als je voor jezelf sport en geen lidmaatschap ergens hebt, bespaar je jezelf geld door buiten te sporten. Ook echt een pluspunt is, dat je kunt gaan wanneer je wilt, je bespaart jezelf zo hartstikke veel tijd. Vaak is de drempel om naar een sportschool te gaan ook groot voor sommige mensen, dus hoe lekker is het om je sportschoenen aan te trekken en gewoon naar buiten te GAAN!

In een groep buiten sporten is ook erg gezellig! Je moedigt elkaar aan, er worden lolletjes gemaakt,je hoeft niet op je woorden en volume te letten, want buiten zo onder elkaar, maakt het niets uit! Ontzettende motivatiefactor! Ook om terug te blijven komen.

Hoe dan ook..hoe en waar je ook sport. Je SPORT en dat is al zeker positief! Sport je nog niet, dan daag ik je uit de stoute (sport) schoenen aan te trekken er op uit te gaan! Lekker buiten, wandelen, fietsen, hardlopen, bootcampen, maakt niet uit. Beweeg en geniet!!

Hoe het mij bevalt in de fitness? Ik zal jullie op de hoogte houden & gelijk de voordelen van het binnensporten benoemen! Tot gauw!!

By | 2017-12-08T20:27:47+01:00 januari 28th, 2015|Hardlopen, More than running|0 Reacties

About the Author:

Debbie, 40 jaar. Onderneemster, office manager (16 u/w) en moeder van Micha, de leukste zoon van 13 jaar. Grote passie voor hardlopen, hiken, wakeboarden en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

Reageer