Blij met mijn baan

/, Tips/Blij met mijn baan

Blij met mijn baan

Ben jij blij met je baan? Durf de stap in de juiste richting te zetten!
Ik kreeg 5 jaar geleden mijn eerste seintje en doe nu waar ik écht gelukkig van word.
In het kader van de ‘Blij met je baan campagne’ van Unique, deel ik graag mijn verhaal.

Seintje

Toen ik na 9 jaar door een reorganisatie ontslagen werd als Commercieel Medewerkster Binnendienst, kon ik het wel snel een plekje geven. Ik zette direct mijn tanden in het vinden van een nieuwe baan.
Ik schreef open sollicitaties naar bedrijven in de omgeving en raadpleegde de Nationale Vacaturebank.

Het loonde, ik had met 1 maand een nieuwe baan, als Financieel Medewerkster. Ik had een open sollicitatie gestuurd en er ging toevallig net een dame weg. Mij aannemen, scheelde het bedrijf weer een hele sollicitatieprocedure en bijkomende kosten!
Het betrof weer een baan voor 3 dagen in de week, zodat ik er thuis zoveel mogelijk voor mijn zoon kon zijn.
Al snel had ik door dat ik hier niet op mijn plek zat, het werk was niet uitdagend en de dagen dat ik aanwezig moést zijn (o.a. woensdag en vrijdag, de dagen dat mijn zoon ’s middags vrij was) zorgden ervoor dat ik alsnog niet de tijd met mijn zoon kon hebben die ik wilde. Maar omdat ik blij was dat ik zo snel een baan had, besloot ik het aan te kijken.

Steeds vaker speelde ik met het idee om parttime voor mijzelf te gaan beginnen, mijn tijd zelf in te kunnen delen.
Hardlopen en buiten sporten is mijn passie en zo haalde ik naast mijn werk mijn diploma’s om les te kunnen geven. Ook haalde ik op mijn werk de diploma’s boekhouden en calculatie. Pittige tijd, maar vastberaden wat moois van mijn carrière te maken en zelf richting aan mijn toekomst te geven.
In goed overleg werd uiteindelijk mijn contract niet verlengd na 2 jaar. Met veel zorg werkte ik de nieuwe dame in die mijn functie ging overnemen.
Ik had natuurlijk gesprekken met haar en vertelde dat ik op zoek was naar een baan voor 16 uur in de week.

Tweede seintje

En daar kwam nog een seintje dat ik op de goede weg zat, zij kwam de laatste dag (!) dat wij samen werkten met een kaartje van haar buurvrouw aanzetten. Die ging weg bij haar werk en liet een functie van 16 uur in de week, als Financieel Medewerkster / Office Manager achter, in het dorp waar ik woonde! Ze hadden inmiddels positieve gesprekken over mij gehad.
Je voelt hem al aankomen, om een lang verhaal kort te maken ben ik daar op gesprek geweest en het klikte direct. Het was even spannend, want ze twijfelden aan mijn ervaring op boekhoudkundig vlak (ik kwam meer uit de secretariële en commerciële richting) en ze lieten mij de zomervakantie nog even in spanning.
Maar daar kwam dan toch het telefoontje, dat ik de juiste indruk had achtergelaten en zij het met mij wel aandurfden. Ze verkozen mij, om mijn karakter, boven een vrouw met meer ervaring. Dat voelde heel goed.
En zo had ik binnen no time weer een nieuwe baan, de ideale baan zelfs!
Zo kon ik mij gaan focussen op waar mijn hart lag: sport, met mensen werken en veel buiten zijn.
Inmiddels zijn wij bijna 4 jaar verder.

  

eerste 2 foto’s : bezig met mijn passie. buiten sporten en onder de mensen zijn. foto 3: druk aan het werk, thuis.  

Sinds ik deze weg ben ingeslagen, zijn er zoveel mooie dingen op mijn pad gekomen. Ik ben sindsdien een blog begonnen en deze is een nog groter succes dan dat ik ooit had durven dromen. Eerst hield ik het bij uit passie voor het hardlopen en om mijn trainingen op aan te kunnen bieden, maar inmiddels is het een betaalde job geworden. Ik kan het doen vanuit huis, tijd inrichten zoals ik het wil en er veel voor mijn zoon zijn.

Het is een druk leven, maar dat past helemaal bij mij. Zo kan ik mijn creativiteit kwijt. Ik raak snel op iets uitgekeken en een baan van 3 dagen of meer hetzelfde werk doen dag in dag uit, zal snel mijn interesse verliezen en zal ik het niet vol overgave kunnen doen.

De afwisseling vind ik juist heerlijk.

Ik stop nooit met leren. Laatst heb ik een cursus Online Marketing gedaan, welke ik prima kan toepassen op beide banen. Ik vind het fijn mezelf te blijven uitdagen, te groeien en te leren.

Ik zou niets liever meer willen. Ik ben blij met mijn baan!

Volg je hart

Ben jij ook op zoek naar een seintje? Kijk dan eens tussen de banen die Unique op de website heeft staan!

Ik kan je de volgende tips meegeven als je naar een andere baan verlangt:

Volg je hart. Durf uit je comfortzone te gaan. Het is toch zonde jarenlang bij een baan te blijven plakken, terwijl je niet echt gelukkig bent.
Ben je niet meer zeker van de functie, laat je omscholen. Misschien kun je intern een cursus volgen en op een andere functie solliciteren? Oriënteer je anders of je het zelf kunt bekostigen. Gelukkig zijn op je werk is toch het belangrijkste!?

Sollicitatietips

Ben je zover om de stap te zetten, dan heb ik de volgende sollicitatie-tips voor je:

Zorg voor een opvallende CV.
Schrijf een originele sollicitatiebrief.
Stuur open sollicitaties! Niet alleen naar openstaande vacatures.
Maak een goede indruk op je eerste gesprek.

 

Dit artikel is in samenwerking met Unique Uitzendbureau.

 

By | 2018-02-07T12:49:43+01:00 februari 7th, 2018|Life, Tips|5 Comments

About the Author:

Debbie, 40 jaar. Onderneemster, office manager (16 u/w) en moeder van Micha, de leukste zoon van 13 jaar. Grote passie voor hardlopen, hiken, wakeboarden en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

5 Reacties

 1. Rianne 8 februari 2018 at 11:10 - Reply

  Het is bijna eng.. alsof je tegen mij praat
  Bedankt voor je tips!

 2. Antje 8 februari 2018 at 11:29 - Reply

  Wat een ontzettend leuk artikel. Er komt steeds meer diepgang in je blog Debbie, ga zo door!

 3. Lisanne 10 februari 2018 at 18:56 - Reply

  Wat een leuk artikel, interessant om te volgen hoe jij van je passie je werk hebt gemaakt.

Reageer