Be amazed by your own body – 2017#37

/, Trainingsverslag/Be amazed by your own body – 2017#37

Be amazed by your own body – 2017#37

Deze week liep ik 25 kilometer.

Zurich

Maandagochtend werd ik wakker in het mooie Zürich. Ik had heel slecht geslapen en voelde mij alles behalve fit. Toch lonkte de mooie stad, de nieuwe omgeving, uit voor een rondje rennen. Celeste besloot gezellig met mij mee te rennen en zo maakten we een ronde langs Zürich-See. Prachtige omgeving, we bleven maar rondrennen, huppelen bijna. Wat is het toch heerlijk om in een nieuwe stad rennend op ontdekking uit te gaan.
Het zweet stond letterlijk op mijn rug, en niet alleen van het lopen. Ik besluit het echt maar bij 5 kilometer te houden, ik moet mijn grenzen niet gaan opzoeken nu. Mijn benen daarentegen voelen echt top na de klim van zaterdag op de Jungfrau.

Woensdag was ik nog verkouden. Ik besloot om de ochtend lekker binnen te blijven en te chillen. Echter, krijg ik dan na een paar uur hangen toch de behoefte om te rennen en aangezien ik ’s avonds geen zin meer heb om de deur uit te gaan, besloot ik rond 15.00 uur te gaan rennen. Een fijne 9 kilometer kreeg ik eruit. Verbazend. Heerlijk.

summerlake

op de achtergrond zie je de opbouw van Summerlake Festival, zowat in mijn achtertuin

Vrijdagochtend heb ik een beetje een baalbui. Baalde dat ik niet lekker was de hele week, baal van het slechte weer al de hele week. We hebben zaterdag een feestje met vrienden en deze zie ik ook letterlijk in het water vallen. Ben bang dat ik op deze manier ook niet kan presteren op de Singelloop 1 oktober.
Ik zet de toegangsbewijzen van het feest én van de Singelloop te koop. Zie wel of ik een reactie krijg en dan kan ik altijd nog besluiten te gaan of niet.
Ik besluit mijn frustratie er uit te rennen en 5 kilometer vol gas te gaan. Kan ik gelijk kijken hoe ik ervoor sta.
Eerst ren ik 2 kilometer in om goed warm te zijn.
En. het. gaat. me. toch. goed! Helaas doet mijn horloge aan het begin wat gek en heb ik hier tijd verloren (dat is ook terug te lezen in mijn statistieken).
Ik pak het nog goed op en kom tot een gemiddelde van 5.10 min/km. Een totaal van 25.50. Dat is nog geen 10 seconden van mijn PR vandaan!
Deze BOOST had ik net nodig, in raceverband word dat zeker een PR! Een sub 25 weet ik nog niet, maar het is zeker wel haalbaar.
Ik train niet op een atletiekbaan of bij een trainer, dus ik ben zeer, zeer tevreden over mijn eigen resultaten. En dat terwijl ik helemaal niet echt fit was!

Weer amazed by my own body. Wat is die toch veel in staat!
Vrolijk besluit ik om alle kaarten toch te houden en er gewoon voor te gaan. Wat een run al niet met je kan doen!

Mocht je dit lezen en twijfelen om te gaan rennen, DOEN!!!

Zaterdag heb ik het feest en dans de benen onder mijn lijf vandaan. Dit had ik net even nodig. Een fijn feestje met mijn lievelings (feest)muziek, beste vrienden, op nog geen kilometer van mijn huis vandaan. Heer-lijk! Al het harde werken en zorgen van de afgelopen maanden eruit gedanst!

dam tot dam

foto van de Dam tot Damloop 2016 welke ik helaas heb moeten overslaan deze zondag. ik kreeg het met mijn schema, planning en gezin deze keer niet voor elkaar er bij te zijn.

Alleen dan daar de zondag, ik heb zaterdag mijn training niet kunnen doen (ook al zal ik genoeg kilometers op het feest gemaakt hebben, haha) en dus moet vandaag de duurloop gedaan worden.
Ik heb spierpijn in mijn benen van het dansen en ben hartstikke moe, maar toch grijp ik mijzelf bij elkaar om te gaan rennen. Ik maak er 6 kilometer van (in plaats van de 12 kilometer die op het schema staat, whoeps, ja het staat zwart op wit, ik heb gesmokkeld haha)
En weer ging het goed, geen last van mijn benen, geen moeheid. Laat die Singelloop maar komen!

 

By | 2018-04-03T14:49:15+02:00 september 18th, 2017|Hardlopen, Trainingsverslag|0 Reacties

About the Author:

Debbie, 39 jaar. Onderneemster, office manager (16 u/w) en moeder van Micha, de leukste zoon van 12 jaar. Grote passie voor hardlopen, wakeboarden, hiken en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

Reageer