Classic banana cake

/, Recepten/Classic banana cake

Classic banana cake

Vandaag een klassiek (en laatste) recept voor alle health foodies onder ons. Laatste? Ja! Voorlopig stop ik met bloggen voor de rubriek Food Friday. Natuurlijk vind ik het nog steeds ontzettend leuk om te doen, maar je moet er wel de tijd voor hebben. De laatste maanden zijn druk. Zowel op kantoor als privé. En dan moet je keuzes maken. Ok. Even terug naar de banana cake. Dit recept mag zeker niet ontbreken binnen een gezond voedingspatroon. Bij mij gaat deze cake zondagmiddag de oven in. Zo heb ik iedere dag een gezond tussendoortje op mijn werk. Bak jij dit laatste recept met mij mee?!

Ingrediënten:
– 100 gram amandelmeel
– 50 gram havermout
– 3 rijpe bananen
– 2 eetlepels kokosrasp
– 2 eetlepels gedroogde cranberries
– 2 eetlepels ongebrande notenmix
– snuf zeezout
– snuf kaneel
– 1,5 theelepel wijnsteenbakpoeder
– 2 eetlepels koudgeslingerde honing
– kokosolie om mee in te vetten

Aan de slag!
Verwarm de oven voor op 170 graden Celcius. Voeg alle ingrediënten – behalve de cranberries – in de keukenmachine en mix tot een glad beslag. Vet de cakevorm in met kokosolie. Roer de cranberries door het beslag en giet in een cakevorm. Bak de cake circa 45-50 minuten in de oven. Je kunt met een satéprikker controleren of de cake gaar is. Komt deze er schoon uit, dan is de cake goed. Bewaartip: afgedekt in de koelkast of bijvoorbeeld per plakje invriezen.

Eet smakelijk!

Stéphanie

Wat vond je van mijn blogs? In ieder geval hoop ik je geïnspireerd te hebben met mijn liefde voor gezond eten! Je kunt mij volgen op Instagram waar ik regelmatig food- en travel pics en/of recepten post @pure_foodie. Daarnaast start mijn opvolgster Niki volgende week al, dus jullie kunnen blijven genieten van Food Friday!

By | 2017-12-20T23:31:46+01:00 december 16th, 2016|Food, Recepten|0 Reacties

About the Author:

Debbie, 39 jaar. Onderneemster, office manager (16 u/w) en moeder van Micha, de leukste zoon van 12 jaar. Grote passie voor hardlopen, wakeboarden, hiken en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

Reageer