Ajax Run

Ajax Run

DE RACE 25-10
Vorige week zondag helaas al door ziekte de 8km TCS Amsterdam Marathon moeten afzeggen.
Vandaag, nog niet helemaal fit, wilde ik wel de Ajax Run lopen.
Mijn zoon liep de 1,5 km en ik zou voor de 10 km gaan.
Ik was nog even in overleg met mijzelf of het niet beter was om de 5 km te lopen. Ik besloot het nog even aan te kijken.
Het was zo druk bij de startnummers ophalen (zeker een verbeterpunt voor volgende edities!) dat ik ook geen zin had om het direct om te laten zetten. Was blij dat ik de rij even uit was.

IMG_0316

We gaan nog even op de foto met Lucky Ajax en we vinden onze vrienden met wie wij hadden afgesproken.
Om 12u liep ik samen met mijn zoon de 1,5 km. Samen in de Amsterdam Arena finishen was wel heel gaaf!

IMG_0320IMG_0324IMG_0327

Tijdens deze loop besloot ik dat het mij toch echt verstandiger leek om mee te lopen met de 5 km in plaats van de 10 km.
Ik had het warm, continu dorst en trek en hoestte veel. Nee, hier had ik tegen een uur lang geen zin in. Tegen een half uurtje aan moest te doen zijn, desnoods op mijn gemakje.

Helaas had ik geen tijd meer om het startnummer officieel om te zetten, maar kreeg van een medewerker toestemming met mijn 10 km nummer te starten in het 5 km vak. Dat zou dan wel betekenen dat ik niet tussen de uitslagen zou komen te staan, maar dat vond ik eigenlijk niet zo belangrijk. Ik heb een goed hardloophorloge (TomTom Runners Watch) voor de netto tijd en het gaat mij om de ervaring en de medaille die is toch gelijk bij de 10 en 5.

Ik kom nog wat bekende runnertjes via FB en IG van mij tegen: Tim, Ineke, Deborah en Tamara. Zo gezellig!

Het is druk in het startvak en ik kom erg laat aan. Toch wring ik mij redelijk ver naar voren en houd ik links aan. We hebben 10 minuten vertraging omdat er nog mensen waren bij de inschrijvingen (verbeterpunt voor volgende edities!), maar omdat de opbrengst naar het goede doel gaat, zie ik het door de vingers.

Bij de start knal ik velen mensen links voorbij (mensen die niet willen/gaan knallen, loop svp rechts!). Tijdens het lopen ben ik blij dat ik niet de dubbele afstand hoef te lopen. Het is warm, ik heb continu dorst en mijn benen willen niet echt, al ga ik toch nog redelijk stevig door.
Ook vind ik het parcours niet heel bijzonder.
Het loopt lastig en tja…de Bijlmer door…is wel apart. We worden lief aangemoedigd door wat junkies/zwervers, ik kijk er 1 vriendelijk lachend aan en hij maakt een buiging ‘zet hem op’ roept hij vrolijk met zijn tandloze glimlach terug.
Verder staat De Bijlmer natuurlijk bekend om zijn vele flats, en waar je bij een ander evenement vele aanmoedigingen vanaf de balkons zou horen en zien, blijft het hier stil. De aanmoedigingen blijven gewoon echt stil, op die ene zwerver aan het begin na.

Op een brug zie ik iemand liggen. Hij ligt flink te schudden, ik zie vooralsnog alleen zijn voeten, maar als ik dichterbij kom, zie ik een jongen liggen met zijn gezicht helemaal onder het bloed. Ik slaak een gil met ‘ohnee’ en word even overmand door emoties. Een jongen die half voor mij-half naast mij loopt, kijkt opzij en checkt even of het goed met mij gaat.
De’s te meer ben ik blij dat ik goed naar mijn lichaam heb geluisterd en voor de kortere afstand ben gegaan. Het zal je allemaal maar teveel worden, neervallen en bijv. je gezicht open halen, onderkoeld daar liggen. Ik probeer het van mij af te schudden, we zijn net over de helft en ik wil lekker naar de Arena, naar mijn mannen toe.

Ik heb nog redelijk het tempo er in en ben blij als ik de Arena nader. Ik had meer publiek verwacht eigenlijk, maar het geeft toch wel een machtig gevoel, zo’n stadion waar al zoveel overwinningen zijn geweest. Zoveel strijden zijn gestreden. En nu ik weer de zoveelste overwinning van mijzelf.

IMG_0337 IMG_0335IMG_0361

Topdag gehad.

Mijn TomTom gaf aan 26.49. Ik vind het goed voor een ziekie. Pace van 5.22. 49e vrouw van de 636!

Thuis schoot mij te binnen dat een bekende van mij net na mij was geëindigd en heb dmv haar startnummer mijn finish foto weten te bemachtigen.
Ook de organisatie bevestigd mijn eindtijd met 26.49 (even dacht ik dat ik sneller was geëindigd, maar helaas) en nu sta ik tussen de uitslagen, bij de 5 km. Top geregeld, Ajax Run!


Met de Ajax Run steun je de Ajax Run. Een mooi doel. Wat zij precies doen?

Ajax heeft als bekende voetbalclub een voorbeeldfunctie en leidersrol. Daarom ondersteunt de Ajax Foundation maatschappelijk projecten voor kansarme kinderen.

We steunen projecten op het gebied van:

  • Sport en gezondheid
  • Sociale integratie
  • Educatie

Zo willen we, op een betrokken en sympathieke manier, verbondenheid stimuleren en voetbal- en levensvaardigheden positief beïnvloeden. Uiteraard zonder commerciële doeleinden.

ajax run

By | 2018-04-03T15:17:25+02:00 oktober 25th, 2015|Hardlopen, Raceverslag|1 Reactie

About the Author:

Debbie, 40 jaar. Onderneemster, office manager (16 u/w) en moeder van Micha, de leukste zoon van 13 jaar. Grote passie voor hardlopen, hiken, wakeboarden en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

Eén reactie

  1. ineke 28 oktober 2015 at 12:06 - Reply

    mooi geschreven toppertje
    ik heb die jongen ook zien liggen vond het ook een naar gezicht, en ja het was zeker warm maar wel een leuke run als ik er op terug kijk
    wie weet volgend jaar weer

Reageer