Actief op vakantie #1 – Noorwegen. Wat ik deed & TIPS!

/, More than running, Tips/Actief op vakantie #1 – Noorwegen. Wat ik deed & TIPS!

Actief op vakantie #1 – Noorwegen. Wat ik deed & TIPS!

Ik krijg van jullie regelmatig de vraag hoe ik mijzelf gemotiveerd houd. En zo ook op vakantie.
Ik kan alleen maar zeggen dat sporten in mijn systeem zit en ik niet zonder kan. Ik kan niet stil zitten. Ik moet bewegen, actief bezig zijn, mijzelf uitdagen, grenzen opzoeken. Aard van het beestje.
Hoe ik een ongemotiveerd iemand van de bank krijg, weet ik ook niet persé het antwoord op. Ik probeer jullie wel te motiveren door mijn workoutsessies en ervaringen met jullie te delen.
Hopelijk helpt dat. Want ik gun jou ook een fit-leven!

Zoals je hebt kunnen lezen ben ik afgelopen 2 weken op vakantie naar Noorwegen geweest. Het is voor mij geen kwestie: wanneer ik aan sporten toe ga komen, het is meer een kwestie: wanneer kan ik sporten? Snap je het verschil?

Terwijl ik dit blog schrijf, moet ik even nadenken wanneer ik voor het laatst hardgelopen heb. Het lijkt al even geleden…maar het is pas 4,5 dag geleden. Het valt mee. Wel heb ik het gevoel mijn benen even rust te moeten geven.

Want ik zit niet stil, integendeel.

Ik ben drie keer wezen HARDLOPEN deze vakantie. Over deze runs schreef ik eerder een uitgebreid blog.  En eigenlijk wilde ik dit vaker doen.
Ik had het plan om elke bestemming een rondje te gaan lopen, maar het LIEP allemaal even anders.

Naast het hardlopen, kilometers WANDELEN en slenteren door fjorden en stadcentra en het ZWEMMEN met Micha, kan ik de volgende activiteiten wel als volwaardige workouts meerekenen.

IMG_7551[fusion_builder_container hundred_percent=

FITNESS

Op de heenweg op de boot deed ik een gymsessie. Zo wijs met dat uitzicht over zee. En tja, je zit toch 20 uur op zo’n boot 😉

IMG_8536

HIKE

Vrijdag een flinke hike van minstens een uur naar de Voringfossen waterval.
We wandelen en klommen over rotsen zeker een half uur heen en half uur terug. Ik vond het een leuke pittige ervaring. Ook omdat je sommige stukken best boven een enge afgrond liep, was de nodige concentratie vereist.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

RAFTEN

Diezelfde dag, later in de middag, gingen we raften . In totaal zo’n 2 uur stevig peddelen en actief meebewegen op de rivier, telt voor mij als een tweede pittige workout die dag.

Je zult begrijpen dat ik die avond moe, maar voldaan (want ik houd ervan) op bed lig.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

MTB

De dag erop, zaterdag, ben ik met Micha 2 uur lang gaan off road/down hill MTBen (mountainbiken/crossfietsen, hoe je het wilt noemen). Een geweldige ervaring, omdat je zo druk bezig bent vergeet je bijna dat je gewoon keihard aan het sporten bent, dus weer: een volwaardige workout.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

FIETSEN

Maandag, de laatste hele dag van de vakantie huurden we fietsen. Een leuke manier om de stad te verkennen en de beentjes iets te ontzien. We fietsen een paar uurtjes door de stad.
Vandaag wilde ik eigenlijk gaan hardlopen, maar vond dit wel een goed alternatief.

fitness

FITNESS

De allerlaatste ochtend in Noorwegen, dinsdag, duik ik ’s morgens om 6.30u (!) de fitness in. We willen om 11.30u bij de boot staan, dus ik wil een vroege ochtendsessie zodat ik de rest van de ochtend rustig aan kan doen. Ons hotel heeft een mega-fitness-zaal, dat wist ik van tevoren, dus daar wil ik wel gebruik van maken. Je bent een ‘fitjunkie’ of niet. Ik train voornamelijk mijn core en bovenlichaam.
Mijn beloning: mijn eerste boxjump van 1 meter. Jeah! Gewoon GAAN en gewoon DOEN.

Dus nee, stilzitten kan ik niet op vakantie. Ik zou daar ongelukkig van worden. Ik houd mij ook zoveel mogelijk aan mijn eetgewoonten, maar op vakantie ontkom je er niet aan dat het toch allemaal wat anders gaat. Alleen al daarom zou ik willen blijven sporten. Maar het voornaamste is, is dat ik het lekker vind.

TIPS

Tips om toch van die bank (of in dit geval, je strandbed) af te komen: begin rustig, wandel wat meer op een dag. Ben je geen type om cultuur te snuiven of te shoppen, wandel een half uurtje per dag over het strand. Of doe net als ik, ga die waterval bezoeken!
Beginnende hardlopers wil ik adviseren gewoon je ding te blijven doen. Warm? Ga dan ’s morgens als het nog niet zo heet is.
Zwem! Ga dat zwembad in en trek een paar baantjes! Heerlijk toch, de rest van de dag ‘mag’ je uitrusten op je strandbed.
Huur een fiets!
Huur een kano!
Doe mee met het ‘agua jogging’ programmatje ’s morgens. Kan jou het schelen. Is best lachen en het is er vaak druk!
Heb je kids? Ga een uurtje met ze zwemmen/ravotten in het water.

Er is zoveel leuks te doen, dat je niet eens doorhebt dat je sport!
Houd het voor jezelf leuk en doe niets wat je niet leuk vind.
En het kan ook gewoon he, dat het niets voor jou is!?

Of ik iemand anders ken die zo actief is op vakantie? Eh nee. Haha. Maar dat geeft niet, we zijn niet allemaal hetzelfde (gelukkig!).

Ben jij ook zo actief op vakantie? Of wat minder 😉


Debbie

 

 [/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

By | 2017-12-20T23:31:53+01:00 juli 26th, 2016|Hardlopen, More than running, Tips|0 Reacties

About the Author:

Debbie, 40 jaar. Onderneemster, office manager (16 u/w) en moeder van Micha, de leukste zoon van 13 jaar. Grote passie voor hardlopen, hiken, wakeboarden en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

Reageer