Actief op vakantie #2 – Belgische Ardennen

/, Tips, Travel/Actief op vakantie #2 – Belgische Ardennen

Actief op vakantie #2 – Belgische Ardennen

Op het moment van schrijven zit ik voor een paar dagen in de Belgische Ardennen. Geïnspireerd door de actieve uitjes hier, besloot ik wat activiteiten te belichten welke je hier kunt doen. Omdat ik vorig jaar mijn activiteiten in Noorwegen deelde, hierbij de 2e in de reeks ‘Actief op vakantie’.


De Belgische Ardennen staan er natuurlijk om bekend, de activiteiten welke je hier allemaal kunt doen!
Van Kayakken tot muurklimmen, van abseilen tot mountainbiken. Voor actieve vakanties kun je hier je lol op!

Wij verbleven op park Domaine Long Pré, waar wij 8 jaar geleden ook met vrienden waren. Op en rond dit park zijn ontzettend veel dingen te doen, dus de keuze voor dit park was snel gemaakt.

zwemmen

Zo heeft het park een buitenzwembad, waar je fijn baantjes in kunt trekken en kunt ravotten met de kids. Niet direct een activiteit waar je aan denkt als je aan de Ardennen denkt, maar zo heb je eigenlijk direct activiteit nummer 1 te pakken. Ook gingen wij een dagje naar Thermes de Spa, waar je naast uitrusten en sauna’s natuurlijk uren aan beweging toekomt door te zwemmen.

Bos

Activiteit nummer 2 welke je ook direct vanuit het park kunt doen is een mooie boswandeling of zoals ik, fanatiek hardloopster, een trailrun.
Vanuit het park loopt er een voetgangersbrug over de prachtige rivier de Amblève welke je direct het bos in brengt.
Er lopen verschillen wandelroutes (en afstanden) door het bos.
Onderweg kwam ik bordjes tegen van ‘extra trail’ welke je kunt volgen als trailrunner. Door meerdere plekken in de Belgische Ardennen zijn er parcours uitgezet. Meer informatie hierover kun je hier vinden.

 

kayak

Activiteit nummer 3 is de leukste die we gedaan hebben deze korte vakantie: Kajakken.
Ik had deze tocht 8 jaar geleden al eens met een vriendin gedaan en was toen onder de indruk van de mooie tocht over de prachtige rivier de Amblève.
Het is een tocht van ruim 2 uur met de start onderaan de watervallen van Coo.
Micha en Paul zaten samen in een kajak en ik had mijn eigen kajak.
Dit keer was het vele maal zwaarder dan de vorige keer, omdat het water nu echt heel laag stond, het was op veel punten echt heel hard werken. Gelukkig maakt de prachtige omgeving, de rivier en de natuur, de mooie bruggen waar je onderdoor komt veel goed. Ook vond ik het erg leuk dat je veel interactie hebt met de kajakkers die je tegenkomt onderweg (dat je weet dat je niet de enige bent die zo aan het bikkelen is 😉 ).
Erg genoten van deze dag!

Je hebt de mogelijkheid om terug te gaan naar Coo met een bus, maar het kan ook met een mountainbike. Helaas was Micha nog iets te jong hiervoor, zeker na een tocht van 2 uur kajakken. Ik heb nog even getwijfeld om het zelf wel te doen.
Ik wil graag mountainbiken aan het lijstje toevoegen als activiteit nummer 4 want de Ardennen leent zich prima voor mooie (en pittige) tochten!

mtb

Je kunt bijvoorbeeld op de website van Coo Adventure kijken (er zijn meerdere aanbieders, maar deze zat het dichtste bij ons in de buurt en heeft een uitgebreid aanbod van activiteiten).

klimmen

Wat ons ook erg leuk had geleken is een klimpark. Klimmen en klauteren en naar beneden tokkelen.
Alhoewel wij deze niet gedaan hebben, wil ik hem toch toevoegen aan het rijtje als activiteit nummer 5.
Deze konden wij direct vanuit het park doen, ons park had zijn eigen klimpark (niet zo groot) maar ook bij de watervallen van Coo kun je een klimpark in.

In samenwerking met een leuk Nederlands klimpark, zullen Micha en ik deze vakantie nog wel gaan klauteren en klimmen. Snel hier meer over!

 

 

 

 

 

 

By | 2017-12-20T23:31:25+01:00 juli 26th, 2017|More than running, Tips, Travel|2 Comments

About the Author:

Debbie, 40 jaar. Onderneemster, office manager (16 u/w) en moeder van Micha, de leukste zoon van 13 jaar. Grote passie voor hardlopen, hiken, wakeboarden en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

2 Reacties

  1. Roger 28 maart 2018 at 22:49 - Reply

    De Ardennen zijn inderdaad heerlijk om een paar dagen actief te zijn. Voor dat mountainbiken moet je echt nog een keer terug gaan. Flink pittig, maar wel heel mooi.

Reageer