4 oktober: eet geen dieren-dag

/, Tips/4 oktober: eet geen dieren-dag

4 oktober: eet geen dieren-dag

Wij eten standaard minimaal één keer in de week vegetarisch thuis.
Mijn zoon van 10 is hier al helemaal aan gewend en vind het heel normaal, hij weet ook de reden waarom wij dat doen.
Ik heb een cursus voedingsdeskundige gedaan en heb daar keiharde waarheid over vee-industrie en de supermarkt geleerd.

Vroeger was het anders.
Ik weet nog wel uit mijn kinderjaren dat er standaard vlees op je bord lag, met een bekertje melk erbij.
Mijn partner heeft er ook echt wel aan moeten wennen. Een bord eten op schoot zonder vlees. In zijn ogen ‘geen complete maaltijd’.

Complete onzin. Want er zijn zoveel heerlijke vegetarische variaties!
En als je even inspiratieloos bent of je wilt wel het ‘idee’ van vlees, dan bak je simpelweg een vega-burger. Gewoon in de supermarkt te verkrijgen.

Ik vind het persoonlijk alleen al een leuke uitdaging om elke week een nieuw vleesloos-recept te bedenken en te bereiden.

Extra vegetarisch dagje op ‘eet geen dierendag’

Ik hoorde op de radio een oproep van wakkerdier.nl om op Dierendag (woensdag 4 oktober a.s.) géén vlees te eten. ‘Eet geen Dierendag’ dus.

Ik vind dit een heel mooi initiatief en heb mij direct aangemeld.
Dat zal voor mij dan een extra vegetarisch dagje worden, want de maandag houd ik er in.

Het word je nog makkelijk gemaakt ook, want wanneer je je aanmeld krijg je direct een vegetarisch recept in je mail.

Ook kun je op de website aangeven dat je élke week een vegetarisch recept wilt ontvangen. Hoe makkelijk en hoe leuk is dat!

Diervriendelijk eten

(bron wakkerdier.nl)

Toen er na de Tweede Wereldoorlog voedselschaarste ontstond, werden dierlijke producten zo goedkoop mogelijk en in de grootste hoeveelheden geproduceerd.
Hierdoor werden (en worden) veedieren alles behalve respectvol behandeld.
Als dit bij huisdieren zou gebeuren, zou direct de dierenbescherming op de stoep staan. Het zijn vaak barre omstandigheden. Denk daar is over na.

Supermarkten lokken klanten met vleesstunts naar de winkel. Een kilo kipfilet is bijvoorbeed vaak goedkoper dan een kilo groente of luxe kattenvoer. Dat zou toch niet moeten kunnen? Diervriendelijke alternatieven worden door deze stunts bestempeld als ‘te duur’.

En weet jij, wat je echt binnenkrijgt? Verdiep je is in de materie wat er met de veedieren en het vlees gebeurd, voordat het op je bord terecht komt. Ik daag je uit!
Dan denk je wel 2 keer na voordat je nog elke dag (supermarkt-) vlees eet.

Wakkerdier.nl roept inwoners van Nederland daarom op, om ‘minder, maar beter vlees’ te eten. Hoe? Kies voor vlees, zuivel of eieren met het welzijnskeurmerk biologisch EKO of het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming. Hoe meer Beter Leven sterren, hoe beter het dier het had. En ja inderdaad, ook hoe duurder het vlees ook wordt.
Eet daarom per week wat minder vlees. Maar wát je eet, is dan wel oké.
Wees creatief.

Ik kwam nog een leuke website tegen (want ‘Meatless Monday’ blijkt gewoon echt een dingetje te zijn) waar je tips en recepten op kunt vinden: klik hier.

Mocht deze informatie nu echt nieuw voor je zijn (dat kan! hoef je helemaal niet voor te schamen), start dan met dit artikel ‘Flexitariërs’ klik hier.

Doe jij mee 4 oktober a.s. post dan een foto van je vegetarische en tag mij erin op insta(stories)! #eetgeendierendagmetfitfunrun

 

 

By | 2017-12-08T20:07:48+01:00 oktober 3rd, 2017|Food, Tips|0 Reacties

About the Author:

Debbie, 40 jaar. Onderneemster, office manager (16 u/w) en moeder van Micha, de leukste zoon van 13 jaar. Grote passie voor hardlopen, hiken, wakeboarden en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

Reageer