3 Kleine Banaan Receptjes!

/, Sweet Sunday/3 Kleine Banaan Receptjes!

3 Kleine Banaan Receptjes!

Sweet Sunday -De Banaan Special!  

 

 

minion_bananas-wideGoedemorgen!

Vandaag deel ik met jullie drie kleine receptjes om te laten zien wat je allemaal met een banaan kunt maken. Weleens banaan ijs gemaakt? Super snel, gemakkelijk en echt net zo lekker als gewoon ijs! Of weleens zo’n hippe gekleurde Smoothie bowl voorbij zien komen op Social Media? Het is gemakkelijker dan je zou verwachten!
Hieronder geef ik jullie een aantal voorbeelden om er lekker zelf mee aan de slag te gaan.

Het enige wat je nodig hebt is een banaan (verassend….) vers fruit, een aantal
lekkere toppings en wat volle kwark.

Success =)

 

 

IMG_6211

1 – De SmoothieBowl

De naam op zich verraadt het eigenlijk al, het is gewoon een soort smoothie maar dan wat dikker. Je prakt een banaan en mengt deze in je blender met wat volle kwark. Je kan er vervolgens voor kiezen om het smoothie-mengsel een smaak en kleurtje te geven. Zo kun je er spinazie doorheen mixen (de groene versie op de foto), verse frambozen (roze), verse mango (de gele) of verse bramen (paarse versie). Zorg ervoor dat het geheel lekker dik blijft anders wordt het (letterlijk) zo’n slappe hap op je lepel. Dus gebruik genoeg banaan en/of kwark.

Gooi er dan nog een paar lekkere toppings op zoals wat noten, zaden, kokosrasp, honing of vers fruit. En klaar!!

 

 

IMG_7286

2- Banaan IJs

De zomer komt eraan! En dat betekent natuurlijk lekker ijs eten! Nu is het super gemakkelijk om zelf ijs te maken van Banaan. Hoe? Lees het hier!

Pel een banaan en snijd deze alvast in plakjes. Doe het in een bakje en zet het in de vriezer voor minstens een paar uur (bijvoorbeeld ’s nachts). Haal de bevroren banaan uit de vriezer en maal het verder in de keukenmachine. Vervolgens kun je ervoor kiezen om er een smaakje aan toe te voegen zoals kaneel, cacaopoeder of pindakaas. Prak het geheel verder met een lepel tot een zacht geheel en klaar! Je kan je Banaan IJs nog toppen met rozijnen, walnoten of cacaonibs. Lekker!

 

 

IMG_7502

3 – Banaan Avocado Chocolade Mousse

Dit is toch wel mijn persoonlijk favoriet! De Banaan & Avocado Chocolade Mousse is ook snel en gemakkelijk en geschikt als snack, toetje of zelfs als ontbijt. Je prakt een avocado en een banaan met een vork of in een keukenmachine.  Meng het banaan-avocado mengsel vervolgens met twee theelepels cacaopoeder tot een glad geheel. Strooi er nog wat fruit en noten over en klaar!

 

Ik hoop jullie weer een aantal leuke ideeën mee te hebben gegeven! Check ook mijn account “eat_right_not_less”  op Instagram of stuur me een berichtje voor een vragen en verzoeken.

Fijn Pinksterweekend!

 

 

 

By | 2017-12-20T23:31:55+01:00 mei 15th, 2016|Food, Sweet Sunday|0 Reacties

About the Author:

Debbie, 39 jaar. Onderneemster, office manager (16 u/w) en moeder van Micha, de leukste zoon van 12 jaar. Grote passie voor hardlopen, wakeboarden, hiken en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

Reageer