Food Friday: Tonijn salade

/, Recepten/Food Friday: Tonijn salade

Food Friday: Tonijn salade

Dit is echt een primeur, een tonijn recept via RunHealthyFood. Eigenlijk vermeed ik altijd tonijn, ik vond het stinken en wilde het daarom niet eens proeven. Tot 2 weken geleden, ik ging met een vriendin bij haar ouders eten en kreeg een bieten salade met tonijn voorgeschoteld. En aangezien ik niet zo snel zou zeggen dat ik iets niet lust dacht ik gelijk; dit is mijn kans, laat ik het nu eerst eens proeven voordat ik gelijk zeg dat ik het niet lekker vind. En pfoeh wat was dat lekker zeg!!
Nadat ik daar heerlijk gesmuld heb ging ik laatst bij mijn broer op het strand lunchen, ik bekeek de kaart en zag daar Mexicaanse tonijn salade op staan, agh waarom ook niet? Het was de vorige keer ook zo goed bevallen dus dat zal het dit keer ook wel. En inderdaad, wat heb ik daar zitten smullen van het broodje! De combinatie tomatensalsa en tonijn met een avocado en chipotle mayonaise was echt mega lekker!

Tijdens het eten van dat broodje kreeg ik al gelijk inspiratie om hier zelf een recept van te maken. Zo gezegd zo gedaan. Nadat het test pennel (moeder en oma) geproefd heeft en het verrukkelijk vonden zijn jullie aan de beurt.

Ingrediënten voor 3 broodjes
– 3 broodjes, ik had bruine pistoletjes.
– 1 blikje tonijn op water (160gr)
– 1/2e rode ui
– 1el kwark
– 1tl mosterd
– 0,5 zoet zure appel of 2 zoetzure augurken
– sap van 0,5 citroen
– rucola
– chili saus naar smaak, ik deed ongeveer 1el.
– peterselie (vers)
– peper en zout
– curry

Bereidingswijze
1. Laat het water goed uit het blik lekken.
2. Schil de appel en snij hem samen met de rode ui in kleine stukjes.
3. Voeg samen met de tonijn, de kwark, de mosterd, chili saus, peper en zout. Roer zodat alles goed gemend is.
4. Knijp 0,5 citroen uit boven het mengsel en roer weer goed. Knip er wat peterselie overheen.
5. Beleg het broodje met een bedje van rucola, vervolgens de tonijnsalade en als je het lekker vind doe je er nog wat curry over. Eetsmakelijk!
Heb je wat tonijn over, bewaar het in de koelkast (in een gesloten bakje) en eet het ’s avonds of de volgende dag op als je er zo lang vanaf kan blijven hihi.
DSC_0487 boven bakjes vierkant.jpg

Liefs Marlou https://www.instagram.com/runhealthyfood/

By | 2018-06-19T10:49:07+02:00 mei 4th, 2018|Food, Recepten|0 Reacties

About the Author:

Hallo, ik ben Marlou Remeeus 23 jaar en woon in Haarlem, jullie zouden mij kunnen kennen van RunHealthyFood. Afgelopen 15 oktober heb ik mijn eerste marathon gelopen waarnaar er nog zeker meer volgen, 8 april 2018 staat Rotterdam op de planning. Naast hardlopen heb ik nog een grote passie; koken en bakken. Ik hoop jullie te inspireren om gezonde recepten te maken. Hopelijk vinden jullie het lekker!

Reageer