live a life you don’t need a vacation from – 2017#22

/, Trainingsverslag/live a life you don’t need a vacation from – 2017#22

live a life you don’t need a vacation from – 2017#22

Prachtige weer deze week, volop zomer!

Zondag had ik de sleutel van mijn stacaravan gekregen, dus ik was daar veel te vinden.
Ik heb er veel kilometers gemaakt. Rond en óp het water. Doe mij meer van dit soort weken! Heerlijk!
Lees je mee?

Deze week liep ik 29 kilometer en fietste ik 33 kilometer.
En is het nog 3 weken tot de Midnight Sun Run, Reykjavik.


IMG_2870IMG_2878

Woensdag liep ik 7 kilometer door het prachtige Landgoed Mariënwaerdt. Wat is het daar toch prachtig! Het lijkt wel een sprookje als je door de Notenlaan loopt. Ik liep in een rustige hartslag. Het lijkt wel of ik na al die jaren een soort ‘wen’ aan lopen met warm weer?
Na de run deed ik een total body workout van 20 minuten met o.a. dynabands en kettlebells.

IMG_2915

Donderdag ging ik op de mountainbike naar mijn werk. Ik nam mijn sportkleding mee. Het werd weer prachtig weer, dus besloot alleen de ochtend te werken en na het werken met een grote omweg naar huis te fietsen. Thuis-werk was 7km en terug naar huis reed ik van Harmelen, via Portengen, Kockengen, Kanis en Kamerik naar Woerden, een route van 25km. Maakte 33km in totaal.

IMG_3018

Vrijdag werkte ik ook de ochtend om de uren van donderdagmiddag in te halen. ’s Middags reed ik lekker naar Beesd. Het was 27 graden toen ik aankwam, maar ik had zoveel zin om te rennen!
Ik maakte er een rondje van 6km van. Hartslag hield ik tussen de 168-170, omdat ik de Halve Marathon in IJsland (grotendeels) met een hartslag van 168 wil lopen.

Toch moet ik zeggen, dat mij de warmte tijdens het rennen wel meeviel. Tevens een goede trainingstechniek in die warmte, dan kan het in IJsland alleen maar meevallen 🙂 (daar is het nu 13 graden, ideaal loopweer!).
Na het lopen zocht ik direct wat verkoeling in het water. Zodra je stilstaat begint het echte zweten, althans, bij mij.

IMG_3028

Eigenlijk heb ik een hobby die ik al langer dan hardlopen doe. Wakeboarden. Dat doe ik inmiddels 5 jaar. Zaterdag was het tijd om mijn wakeboard na de winter weer af te stoffen en ermee het water op te gaan. Ik begin rustig en doe eerst 6 rondjes en daarna nog een rondje of 5. Ik laat mijn lichaam even rustig wennen aan deze intensiteit erbij.
Micha gaat waterskiën en gaat helemaal rond! Bijna 3 rondjes krijgt hij voor elkaar. Duurt niet lang of hij kan mijn wakeboard gebruiken. Super nice!

IMG_3004

Zondag zette ik vroeg de wekker voor een interval. Ik had een drukke dag voor de boeg met visites, dan had ik dat in ieder geval achter de rug.
Ik plukte een interval van internet en ging er op uit. Ik liep 3km in en deed daarna vervolgens 6x – 400 meter marathonhartslag (152 ong) en 400 meter 5km snelheid hartslag (172 ong) – 5 minuten rust/dribbel – en vervolgens de interval herhalen, maar dan 5x ipv 6x – daarna liep ik ongeveer 2,5 kilometer uit.
Deze training was een beetje uit de hand gelopen, qua kilometers die ik voor ogen had, dat had ik in het midden ongeveer wel door, maar ik liep zo lekker en ik genoot zo van het weer en de omgeving dat ik hem gewoon heb afgemaakt. Het werden in totaal 15 kilometers.
Voelde goed.
Een gezellig dag met visite van een vriendin een BBQen met familie volgde.

 

 

By | 2018-04-03T14:53:57+02:00 juni 5th, 2017|Hardlopen, Trainingsverslag|0 Reacties

About the Author:

Debbie, 39 jaar. Onderneemster, office manager (16 u/w) en moeder van Micha, de leukste zoon van 12 jaar. Grote passie voor hardlopen, wakeboarden, hiken en reizen. Letterlijk en figuurlijk een actief leven.

Reageer